Польські медики поділилися досвідом з надання невідкладної медичної допомоги

В Мєндзиздроях (Польща) відбулося навчання фахівців Івано-Франківського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Навчання українських медиків проводилося в межах співпраці Польської Асоціації працедавців екстреної медичної допомоги та прикарпатського центру.

Першу групу з 13 осіб, до складу якої увійшли лікарі і фельдшери, було відібрано для навчання за програмою підготовки інструкторів Американського Товариства кардіологів за протоколами BLS та ACLS. Після навчання, скадання іспитів та отримання сертифікатів ці спеціалісти передаватимуть набутий досвід і знання своїм колегам в Україні.

Навчання проходило як теоретично, так і практично. Медичні працівники Івано-Франківського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф засвоїли основні протоколи надання невідкладної медичної допомоги згідно з сучасними міжнародними стандартами у невідкладних станах у дорослих і дітей.

Другий етап навчань, за участю польських колег, відбудеться в Україні наприкінці червня. У цей період група українців, що була у Польщі, удосконалюватиме набуті навички та складатиме іспити, а нова група медичних працівників центру екстреної медичної допомоги, орієнтовно 30 осіб, розпочне своє навчання від початку.

Географічний принцип відбору учасників навчань полягає у тому, щоби у кожному куточку Прикарпаття до кінця поточного року працювала хоча б одна спеціалізована бригада екстреної медичної допомоги найвищого рівня фахової кваліфікації.

Уквітчала навчання приємна подія − українські медики отримали від станції швидкої допомоги в Щецині обладнаний реанімобіль на базі Mercedes-Benz. Це вже другий автомобіль подарований польськими колегами, перший такий реанімобіль уже чергує на Прикарпатті.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді