У цьому сезоні від грипу в Україні вже померло 25 осіб

Під час брифінгу «Грип в Україні: як вберегтися?», що пройшов у стінах Міністерства охорони здоров’я України 12 січня 2016 року, керівник ДЗ «Український центр контролю та профілактики захворювань МОЗ України» Любов НЕКРАСОВА повідомила, що з початку епідемсезону від грипу померло 25 осіб

Під час брифінгу «Грип в Україні: як вберегтися?», що пройшов у стінах Міністерства охорони здоров’я України 12 січня 2016 року, керівник ДЗ «Український центр контролю та профілактики захворювань МОЗ України» Любов НЕКРАСОВА повідомила, що з початку епідемсезону, тобто з кінця вересня 2015 року, від грипу померло 25 осіб.

Найбільше летальних випадків зафіксовано в Одеській області — 15 осіб. У Вінницькій — 7, Харківській — 1 та у місті Києві — 2. 12 випадків від загальної кількості мали місце лише за останній тиждень.

За словами фахівців, цього року переважає штам грипу типу A/California/7/2009 (H1N1)pdm09 та типу В/Phuket/3073/2013Н1N1, які провокують серйозні ускладнення — важкі вірусні пневмонії. Тому дуже важливо пройти специфічну терапію проти грипу протягом 48 годин після появи небезпечних симптомів — значного підвищення температури тіла, головного болю, болю у м’язах, болю у горлі, кашлю, нежитю, закладання носа. Особливу безпеку грип становить для хворих на цукровий діабет, хронічні серцево-судинні захворювання, хронічні захворювання легенів, інші тяжкі хронічні захворювання, людей з надмірною вагою, вагітних жінок, дітей до п’яти років.

Епідпорогів грипу ще не перевищено, але у більшості регіонів вже визначені стаціонари, що будуть перепрофільовані на випадок масового надходження хворих із клінічними ознаками грипу та ГРВІ.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді