В Україні гострий дефіцит тест-систем для діагностики інфекційних захворювань

Керівник ДЗ «Український центр контролю та профілактики захворювань МОЗ України» Любов НЕКРАСОВА повідомила, що в Україні існує гострий дефіцит реагентів і тест-систем для діагностики різних інфекційних захворювань, у тому числі вірусу грипу

Керівник ДЗ «Український центр контролю та профілактики захворювань МОЗ України» Любов НЕКРАСОВА повідомила в Україні існує гострий дефіцит реагентів і тест-систем для діагностики різних інфекційних захворювань: грипу, дифтерії, правця, кишкових інфекцій та інших.

На її думку, дефіцит реагентів в Україні виник внаслідок припинення поставок тест-систем російського виробництва. Препарати європейського виробництва ж занадто дорогі і не закуповуються централізовано.

Однак Любов НЕКРАСОВА зазначила, що Україна має можливості забезпечити лабораторії препаратами вітчизняного виробництва, проте бракує інвестицій в імунобіологічну промисловість.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді