В Одесі розпочався освітній проект «Школа практикуючого лікаря»

Щомісячно з серпня 2013 року «Школа практикуючого лікаря» в Одесі запрошує всіх медиків, які прагнуть професійного розвитку, на пізнавальні лекції, презентації та практичні заняття, що проводять провідні спеціалісти міста та України.

18 липня 2014 року в Одесі розпочався освітній проект для лікарів ― «Школа практикуючого лікаря».

Проект, який стартував ще у минулому році, ініційований Громадською радою при Міністерстві охорони здоров’я України. Активну участь в організації занять з тематичного удосконалення беруть департамент охорони здоров’я Одеської міської ради та Одеський міський Центр здоров’я.

«Школа практикуючого лікаря» допомагає сімейним лікарям та представникам інших спеціальностей поліпшити рівень своїх знань про сучасні методи профілактики та лікування різноманітних хвороб, а також вдосконалити навички з вимірювання артеріального тиску, користування сучасними глюкометрами та іншим медичним обладнанням тощо.

Щомісячно з серпня 2013 року «Школа практикуючого лікаря» в Одесі запрошує всіх медиків, які прагнуть професійного розвитку, на пізнавальні лекції, презентації та практичні заняття, що проводять провідні спеціалісти міста та України.

За час роботи проекту одеські лікарі прослухали цикл лекцій, присвячених запобіганню та лікуванню серцево-судинних, ендокринологічних, онкологічних та гастроентерологічних захворювань. Питанням профілактики гастроентерологічних захворювань було присвячене і останнє заняття «Школи практикуючого лікаря», що відбулося 18 липня в Одеському Будинку медпрацівників. Про запобігання та лікування функціональних запорів розповіла доцент Національного медичного університету ім. О. Богомольця Галина Соловйова.

Як підкреслила координатор проекту «Школа практикуючого лікаря» Олена ЄВСТИГНЕЄВА, метою проекту є не лише вдосконалення професійної майстерності лікарів, але й активізація профілактичної роботи Центрів здоров’я по всій країні. Найближчим часом проект буде поширено не лише на Одесу, а й на міста Одеської області.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді