Інформація про пацієнта: персональні дані, анонімність, розголошення

Неуважність медиків до захисту персональних даних пацієнта, як рушниця, що висить на стіні — рано чи пізно нехтування правилами і законодавством призведе до таких штрафів і санкцій, що не кожен заклад вистоїть. Не чекайте біди, подбайте про конфіденційність даних вже зараз.

Захист інформації про пацієнта

Персональні дані пацієнта: захист, визначення, обробка

В процесі підписання декларацій про медичне обслуговування, медики працюють з персональними даними пацієнта. Розтлумачуємо основні правила роботи працівників лікувальних закладу з цією інформацією.

Все про конфіденційну інформацію

Дотримання конфіденційності інформації про пацієнта

Будь-який пацієнт хоче бути впевнений, що дотримання конфіденційності інформації про стан здоров’я йому гарантоване. Чи готові працівники вашого закладу забезпечити йому це право? Чи знають вони про відповідальність в разі порушення? Читайте в статті про всі аспекти дотримання процедури!

Анонимность пациента — можно ли сохранить?

Согласно законодательству, без согласия конкретного лица сбор, хранение и распространение данных о нем запрещается. Но также законодательством предусматривается необходимость в получении медучреждением данных о пациенте для оформления первичной меддокументации. Что такое анонимность пациента в правовом определении? Имеют ли право медучреждения оказывать медпомощь лицам, высказывающим желание остаться инкогнито?

Врачебная тайна: законодательство, ответственность медработников

Приступая к работе, медработники дают Клятву врача, текст которой утвержден Президентом Украины от 15.06.1992 № 349. Эта клятва в числе прочего предусматривает сохранение врачебной тайны. Но, увы, далеко не каждый понимает, что такое врачебная тайна и в каких случаях информацию можно разглашать.

Умови розголошення

Медицинская информация: как решить проблему отцов и детей

Медицинские работники довольно часто становятся свидетелями конфликтов между родителями и детьми, а ещё чаще – между самими родителями. Как поступить в ситуации, когда дети просят не рассказывать их проблемы родителям, а родители не могут между собой договориться, кто же из них имеет право следить за здоровьем ребёнка? Читайте в статье!

Регламент GDPR: як медзакладам пристосуватися

Європейський Союз запровадив нові правила обробки персональних даних. Чи поширюються вони на ваш заклад охорони здоров’я і як не наразитися на мільйонні штрафи — читайте в статті! Україна приваблює іноземних пацієнтів невисоким рівнем цін (порівняно із закордонними клініками) та висококваліфікованою медичною допомогою. Такі умови сприяють припливу на ринок медичних послуг України іноземних пацієнтів, зокрема й із країн — учасниць Європейського Союзу (ЄС): Франції, Італії, Німеччини, Польщі тощо.

Журналісти в медзакладі: коли дозволяти чи не дозволяти відеозйомку?

Що робити, коли через звинувачення у лікарській помилці чи інших діяннях до вас у заклад завітали журналісти?Як захистити свої права та права пацієнтів на захист персональних даних? В яких приміщеннях відеозйомка суворо-заборонена?

Як подавати правоохоронним органам інформацію про пацієнта?

Медперсонал зобов'язаний подавати інформацію про пацієнта на запит правоохоронних та судових органів. Та як правильно це робити, щоб не завдати шкоди стану пацієнта? Як взаємодіяти з правоохоронцями та які документи для цього потрібні? Читайте в статті!



зміст

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді