Форма № 001/о: Журнал обліку прийому хворих у стаціонар та відмов у госпіталізації

UA RU
Будь-яке перебування пацієнта у стінах медичного закладу має бути задокументоване. Тому медичні працівники приймальних відділень вписують дані про пацієнтів, які госпіталізовані для стаціонарного лікування, а також тих, кому відмовлено у госпіталізації, до Журналу обліку прийому хворих у стаціонар та відмов у госпіталізації (форму № 001/о).

Наказом МОЗ України № 110 від 14.02.2012 року затверджена форма первинної медичної документації № 001/о «Журнал обліку прийому хворих у стаціонар та відмов у госпіталізації» ( далі, форма № 001/о) та інструкція стосовно ведення документа. Відповідно до цього наказу медичну форму ведуть в паперовому чи електронному вигляді. В першому випадку сторінки журналу нумерують та прошивають.

Після цього документ підписує очільник медичного закладу та засвідчує свій підпис печаткою закладу. Електронний журнал повинен містити усю інформацію, яка є в його паперовому відповіднику. Зберігається документ в медичному закладі протягом 25 років.

Форма № 001/о: Журнал обліку прийому хворих у стаціонар та відмов у госпіталізаціїЧитайте: "Субвенція на розвиток сільської медицини: порядок та умови надання"

Як заповнювати форму № 001

Журнал обліку прийому хворих у стаціонар та відмов у госпіталізації заповнюють в приймальних відділеннях як багатопрофільних лікарень, так і спеціалізованих медичних закладах, санаторно-курортних закладах, пологових будинках для реєстрації пацієнток з гінекологічною патологією (інфекційні стаціонари заповнюють журнали прийому хворих).

До документа вносять інформацію стосовно наступних груп хворих:

  • котрих госпіталізовано до стаціонару;
  • котрим відмовлено в госпіталізації.

Певні особливості в веденні документа стосуються вагітних жінок. У разі госпіталізації жінки для переривання вагітності з терміном вагітності до 12 тижнів, працівники приймального відділення заповнюють Журнал обліку прийому хворих у стаціонар та відмов у госпіталізації. У тому ж випадку, коли госпіталізують жінку із терміном вагітності, що перевищує 12 тижнів, на неї заповнюють «Журнал обліку вагітних, роділь та породіль» за формою № 002/о.

Скачайте форму № 001/о 

бланк форми 001

Форма № 001/о: Журнал обліку прийому хворих у стаціонар та відмов у госпіталізаціїЧитайте: "Управління комунальним медичним закладом: яких повноважень стане більше?"

Інформація, яку вносять до форми № 001/о

До документа вносять інформацію про кожного хворого у випадку, якщо:

  • він звернувся до приймального відділення медичного закладу із направленням на госпіталізацію;
  • хворий самостійно звернувся до приймального відділення з приводу захворювання;
  • хворий був доставлений до приймального відділення бригадою швидкої медичної допомоги та був госпіталізований у стаціонар;
  • хворому було відмовлено в госпіталізації.

Усю інформацію, котру медичні працівники записують до форми № 001/о, можна умовно розділити на декілька частин.

№ з/п

Вид інформації

Зміст інформації

1

Дані про пацієнта

Прізвище, ім’я та по батькові пацієнта (узяті з офіційного документа чи зі слів)

Дата народження пацієнта

Адреса, за якою проживає пацієнт (місце проживання та контакти родичів чи близьких)

2

Дані про госпіталізацію

Номер, за яким зареєстрована госпіталізація

Дата та час госпіталізації

Дані про медичний заклад чи особу, яка направила пацієнта на госпіталізацію

Назва відділення, до якого госпіталізований пацієнт   

Номер медичної карти стаціонарного хворого (історії пологів)

3

Дані про захворювання

Діагноз, виставлений пацієнту при направленні до стаціонару

Діагноз, виставлений пацієнту при виписці зі стаціонару

4

Дані про пацієнта, якому було відмовлено в госпіталізації

Причина відмови з зазначенням даних об’єктивного обстеження пацієнта в приймальному відділенні

Заходи, які були вжиті стосовно пацієнта (в даному випадку мова йде про вид медичної допомоги, який був застосований щодо пацієнта, скерування його до іншого стаціонару)

Журнал обліку прийому хворих у стаціонар та відмов у госпіталізації містить також інформацію про дату виписки пацієнта. У разі, якщо його переводять до іншого стаціонару, медичні працівники зазначають його назву та дату, коли таке переведення було здійснене. Слід зауважити, що цю інформацію зазначають лише на підставі даних медичної карти стаціонарного хворого.



зміст

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді