Форма № 009/о: Журнал реєстрації переливання трансфузійних рідин

Скачайте бланк форми № 009/о, а також пригадайте правила заповнення журналу реєстрації трансфузійних рідин, відповідальність медпрацівників за недостовірність внесених у документ даних.

Журнал реєстрації переливання трансфузійних рідин дає змогу налагодити ефективний контроль за процесом переливання крові та її компонентів та відстежити правильність проведення цієї процедури.

Наказом МОЗ України № 110 від 14.02.2012 року затверджує форму первинної медичної документації № 009/о «Журнал реєстрації переливання трансфузійних рідин» та інструкцію щодо заповнення цього документа. За достовірність даних відповідає  лікар, який проводив трансфузію. Зберігають журнал в медичному закладі протягом п’яти років. На підставі цієї інформації заповнюють форму звітності № 20 «Звіт лікувально-профілактичного закладу».

Форма № 009/о: Журнал реєстрації переливання трансфузійних рідинЧитайте: "Обробка рук хірурга: правила, алгоритм, вимоги до оснащення"

Основні вимоги до ведення форми № 009/о

Журнал реєстрації переливання трансфузійних рідин ведуть в усіх підрозділах медичних закладів, які проводять процедуру переливання трансфузійних рідин (крові, її компонентів, препаратів крові, кровозамінників). Інформацію до журналу вносить лікар, який проводить трансфузію.  

До одного журналу вносять відомості про переливання усіх трансфузійних рідин. Проте за погодженням з керівником медичного закладу на кожен вид трансфузійної рідини можна заводити окремий журнал. Нормативні документи дозволяють вести цей документ і в паперовому варіанті, і в електронному.  Якщо в медичному закладі заповнюють електронну форму журналу, то у неї вносять ті ж самі відомості, що у паперовому варіанті журналу.

Скачайте бланк форми № 009/о

бланк форми 009 о

Форма № 009/о: Журнал реєстрації переливання трансфузійних рідинЧитайте: "Декларация об отходах: бланк и правила заполнения

Зміст форми № 009/о

До форми № 009/о вносять інформацію як про первинне, так і про повторне переливання трансфузійних рідин. Ці дані умовно можна розподілити на декілька груп.

№ п/п

Вид інформації

Зміст  

1

Дані про хворого

Прізвище, ім’я та по батькові

Вік  

Номер медичної картки стаціонарного хворого

Група крові та резус-приналежність

2

Дані, що стосуються трансфузійної рідини

Вид трансфузійної рідини, доза в мілілітрах, паспорт флакона

3

Дані, що стосуються процесу переливання

Показання до переливання, спосіб переливання

Результат біологічної та індивідуальної проб

Ускладнення, які виникли в процесі переливання (якщо такі виникали)

Дані, внесені до Журналу реєстрації переливання трансфузійних рідин, дублюють в листку реєстрації переливання трансфузійних рідин. Останній документ вклеюють до медичної карти стаціонарного хворого та зберігають разом з нею.



зміст

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді