Відділення реабілітації кардіологічних хворих

Для лікування хворих з патологією серцево-судинної системи дуже важливі реабілітація та заходи вторинної профілактики ускладнень. З цією метою МОЗ ініціювало створення відділення реабілітації кардіологічних хворих.

Основні засади функціонування відділення реабілітації кардіологічних хворих визначені в наказі МОЗ «Про удосконалення системи кардіологічної допомоги у закладах охорони здоров'я України» № 975 від 29.08.2017. Відділення функціонує в складі медичних закладів державної та комунальної форми власності та є їх структурним підрозділом. Для забезпечення якісної роботи відділення контактує з іншими медичними закладами, які надають допомогу кардіологічним хворим, зокрема — центрами екстреної медичної допомоги, відділеннями кардіологічного та кардіохірургічного профілю.

Відділення реабілітації кардіологічних хворихЧитайте: "Контроль качества медицинской помощи и повышение эффективности" 

Діяльність відділення реабілітації кардіологічних хворих

Для комфортного перебування хворих у відділенні організовують спеціально оснащені приміщення. В окремих кабінетах розташовують діагностичне обладнання та апаратуру для медичної та фізичної реабілітації.

№ п/п

Завдання

Функції

1

Надає висококваліфіковану допомогу в галузі відновної реабілітації та вторинної профілактики кардіологічних хворих.

Проводить діагностику та лікування пацієнтів, госпіталізованих до відділення.

2

Забезпечує цілодобові стаціонарні відновні медичні заходи.

Контролює якість проведення заходів вторинної профілактики хворим на системний атеросклероз, ішемічну хворобу серця, гіперліпідемію, гіпертонічну хворобу, порушення ритму серця.

3

Проводить заходи вторинної профілактики при ряді захворювань серцево-судинної системи для попередження їх загострення.

Обліковує результати своєї діяльності.

4

Організовує навчання та тренінги медичному персоналу, направлені на підвищення знань за напрямком реабілітації кардіологічних хворих.

Веде статистичну медичну документацію.

Штатний розпис відділення реабілітації кардіологічних хворих прописаний таким чином, щоб створити можливість забезпечити цілодобовий нагляд за пацієнтами. З цією ж метою у відділенні створюють необхідний запас лікарських засобів, медичних виробів та забезпечують його потрібною сучасною комп’ютерною технікою, засобами зв’язку та автотранспортом.



зміст

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді