Про внесення змін до деяких законів України щодо окремих питань проведення медико-соціальної експертизи

Відтепер під час проведення медичної експертизи з тимчасової втрати працездатності приймається рішення про направлення на медико-соціальну експертну комісію для визначення наявності та ступеня стійкого розладу функцій організму, причини, часу настання і групи інвалідності.

Внесено зміни до деяких законів України щодо окремих питань проведення медико-соціальної експертизи. Це регламентується Законом України «Про внесення змін до деяких законів України щодо окремих питань проведення медико-соціальної експертизи» від 04.07.2014 № 1590-VII.

Зокрема у статті 69 Основ законодавства України про охорону здоров’я назву статті «Медико-соціальна експертиза втрати працездатності» доповнено словами «та стійкого розладу здоров’я».

Відтепер під час проведення медичної експертизи з тимчасової втрати працездатності приймається рішення про направлення на медико-соціальну експертну комісію для визначення наявності та ступеня стійкого розладу функцій організму, причини, часу настання і групи інвалідності (раніше — тривалої або постійної втрати працездатності), яка крім цього має скласти (скоригувати) індивідуальну програму реабілітації інваліда, в якій визначити реабілітаційні заходи відповідно до Закону України «Про реабілітацію інвалідів в Україні».

Індивідуальна програма реабілітації інваліда є обов’язковою для виконання органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, реабілітаційними установами, підприємствами, установами, організаціями, в яких працює або перебуває інвалід, незалежно від їх відомчої підпорядкованості, типу і форми власності.

Статтю 7 Закону України «Про реабілітацію інвалідів в Україні» доповнено нормою щодо встановлення інвалідності, зумовленою наявністю анатомічних дефектів, інших необоротних порушень функцій органів і систем організму. Відповідна група інвалідності встановлюється без зазначення строку повторного огляду.

Порядок проведення переогляду з метою підвищення групи інвалідності і вичерпний перелік анатомічних дефектів, інших необоротних порушень функцій органів і систем організму, станів та захворювань, за яких відповідна група інвалідності встановлюється без зазначення строку повторного огляду, затверджуються Кабінетом Міністрів України.

Закон набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Статті за темою

Усі статті за темою

Як визначити групу крові: алгоритми

Скачайте алгоритми визначення групи крові. Докладні інструкції враховують необхідне обладнання, документацію та правила техніки безпеки
87067

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
9372

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді