МОЗ оприлюднило імена експертів, які увійшли до стратегічної дорадчої групи з питань реформування охорони здоров’я

Першим завданням стратегічної дорадчої групи є підготовка Національної стратегії побудови нової системи охорони здоров’я в Україні на 2015–2025 роки.

Міністерство охорони здоров’я України (МОЗ) оприлюднило список експертів стратегічної дорадчої групи з питань реформування охорони здоров’я. Основне завдання новоствореної групи — розробка медичної реформи в Україні. Загалом, до стратегічної дорадчої групи увійшло 12 експертів, з яких 7 українських фахівців та 5 експертів з інших країн.

Це зокрема:

1. Олег ПЕТРЕНКО (Україна) — перший заступник генерального директора приватної багатопрофільної клініки «Оберіг», радник Міністра охорони здоров’я у 2005–2007.

2. Олександр КВІТАШВІЛІ — Міністр праці, охорони здоров’я та соціальної політики Грузії у 2008–2010 рр., міжнародний консультант з питань втілення соціальної, освітньої та гуманітарної політики.

3. Ігор ЯКОВЕНКО (Україна) — позаштатний радник Світового Банку з питань фінансування охорони здоров’я, заступник Міністра охорони здоров’я України у 2008–2010рр.

4. Роберт ЄЙТС (Велика Британія) — старший економіст з охорони здоров’я Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), експерт з питань універсального доступу до медичної допомоги.

5. Тихомир СТРІЦРЕП (Хорватія) — міжнародний консультант з фінансування охорони здоров’я з досвідом в країнах центральної та східної Європи (Хорватія, Чорногорія, Вірменія, Казахстан, Україна).

6. Микола ПРОДАНЧУК (Україна) — директор Наукового центру превентивної токсикології, харчової і хімічної безпеки ім. Л.І.Медведя.

7. Антоніо ДЮРАН (Іспанія) — міжнародний консультант з організації та політики в сфері охорони здоров’я з великим досвідом роботи в країнах центральної та східної Європи (Хорватія, Україна, Болгарія).

8. Роман ФІЩУК (Україна) — лікар-отоларинголог, магістр з бізнес-адміністрування в охороні здоров’я.

9. Тетяна ДУМЕНКО (Україна) — директор Департаменту раціональної фармакотерапії та супроводження державної формулярної системи Державного експертного центру МОЗ України, уповноважена щодо представництва МОЗ України у Центрі Співпраці ВООЗ з питань ціноутворення та реімбурсації лікарських засобів.

10. Аїн ААВІКСУ (Естонія) — консультант з питань електронної охорони здоров’я, керівник групи впровадження системи електронної охорони здоров’я Естонії.

11. Володимир КУРПІТА (Україна) — медичний спеціаліст Бюро ВООЗ в Україні (2005–2008 рр.), виконавчий директор Всеукраїнської Мережі ЛЖВ (2008–2014рр.), розробник та укладач низки національних протоколів лікування та нових систем моніторингу та управління медичними препаратами (АРТ), керівник Державної служби України з питань протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу та інших соціально небезпечних захворювань (2014 р.)

12. Андрій ГУК (Україна) — експерт з громадського здоров’я та організації системи охорони здоров’я з великим досвідом реалізації міжнародних проектів в Україні.

Першим завданням стратегічної дорадчої групи є підготовка Національної стратегії побудови нової системи охорони здоров’я в Україні на 2015–2025 роки — програмного документу, який повинен визначити напрямок медичної реформи в Україні.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як визначити групу крові: алгоритми

Скачайте алгоритми визначення групи крові. Докладні інструкції враховують необхідне обладнання, документацію та правила техніки безпеки
87138

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
9381

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді