Стартував благодійний проект «Біотех-реабілітація поранених»

16 вересня відбулася презентація проекту «Біотех-реабілітація поранених», який допоможе вилікувати важкі травми кісток у постраждалих під час бойових дій та забезпечити для цього необхідні кошти. В рамках проекту проводитиметься реабілітація з використанням клітинних технологій ilaya.regeneration

Цей метод лікування фактично є альтернативою ампутаціям кінцівок та інвалідності, оскільки дає змогу відновити кісткову тканину навіть при складних ушкодженнях. Сьогодні у світі подібну методику застосовують лише кілька медичних компаній і одна з них — українська компанія ilaya.

Організатором благодійного проекту «Біотех-реабілітація поранених» виступає засновник та генеральний директор компанії ilaya Олексій ШЕРШНЬОВ. Партнерами фірми стали Краудфандінгова платформа Narodniy.org.ua, на базі якої проходитиме збір коштів та громадська організація «Об'єднання матерів та дружин військовослужбовців «Оберіг».

Аби стати учасником проекту та отримати допомогу, потрібно заповнити анкету з контактними та медичними даними на сайті проекту та додати документи, що підтверджують отримання поранень під час бойових дій. Далі експерти клініки оцінюють та вирішують, чи можливо допомогти, після чого координатори проекту збирають кошти на лікування.

Олексій ШЕРШНЬОВ зазначив, що реабілітація кісток з використанням клітинних технологій може допомогти не всім, адже така методика застосовується через певний час після надання первинної допомоги. Але багато пошкоджень кісток кінцівок цілком можливо подолати, що підтверджує досвід лікарів іlаyа. 

Крім того, на презентації було анонсовано інший проект, який незабаром розпочне роботу — «Лікування опіків. Банк шкіри». Він працюватиме за аналогічною схемою з використанням технології ilaya.regeneration, але допомагатиме при опіках різних ступенів для швидкого відновлення шкіри.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді