У столоці проходить V з’їзд гастроентерологів України

Серед гостей заходу — фахівці з Чехії, Білорусі, Молдови та інших країн. На науковому зібранні презентують 68 доповідей, які присвячені сучасним науковим досягненням у галузі гастроентерології та результатам їх впровадження в світі та на території Україні

Під час відкриття з’їзду Василь ЛАЗОРИШИНЕЦЬ, заступник Міністра охорони здоров’я України, зауважив на необхідності продовжувати розвиток медицини попри складний період у житті країни.

 «Перебуваючи в зоні АТО, я чую виключно слова щирої подяки та поваги всім лікарям, хто знаходиться на передовій, хто цілодобово приймає пацієнтів у лікарнях і поліклініках прикордонних областей. Думаю, що й серед вас є такі люди. Але попри війну медицина не може собі дозволити стояти на місці, медицина повинна продовжувати розвиватись», — наголосив Василь ЛАЗОРИШИНЕЦЬ.

За прогнозами експертів ВООЗ, в XXI сторіччі хвороби органів травлення будуть посідати одну з провідних ланок разом із патологією серцево-судинної системи в структурі захворюваності. На сьогодні ці хвороби в структурі поширеності знаходяться на третьому місці в Україні.

Одним з провідних питань з’їзду став аналіз шляхів впровадження Клінічних Настанов та Уніфікованих клінічних Протоколів надання медичної допомоги пацієнтам із захворюваннями органів травлення, раціонального використання лікарських засобів згідно Формуляру лікарських засобів.

Також слухачі мали можливість ознайомитися з аналітичним звітом щодо роботи гастроентерологічної служби протягом чотирьох років, який презентувала Наталія ХАРЧЕНКО, Віце-президентт Асоціації, голова оргкомітету з’їзду, член-кореспондент НАМНУ. 

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як визначити групу крові: алгоритми

Скачайте алгоритми визначення групи крові. Докладні інструкції враховують необхідне обладнання, документацію та правила техніки безпеки
87138

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
9380

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді