МОЗ вперше закупило інноваційні слухові апарати за державні кошти

Поставка першої партії слухових апаратів очікується до кінця 2024 року
ДП «Медичні закупівлі України» на замовлення МОЗ уклало трирічний договір на закупівлю слухових апаратів виробництва компанії Oticon (Данія) у кількості 24 456 одиниць
Організація обігу медичних виробів та лікарських засобів

Апарати призначені для дорослих і дітей із різними ступенями втрати слуху — від легкої до важкої. Тому МОЗ закупило шість різних моделей апаратів. Так, кожен пацієнт отримає пристрій, який найкраще відповідає його потребам. 

Загальна вартість договору становить 105,93 млн грн при очікуваній вартості у 150,65 млн грн. Завдяки ефективній роботі з ринком та якісній комунікації з постачальниками міністерство заощадило близько 45 млн грн (29,7% доведеного бюджету). До кінця 2024 року першу партію слухових апаратів (4293 шт.) МОЗ розподілить між закладами охорони здоров’я відповідно до актуальних потреб.

За словами міністра охорони здоров'я Віктора Ляшка, цьогоріч МОЗ вперше централізовано закуповує слухові апарати. Українці частіше потребують слухопротезування, тому важливо забезпечити таку можливість, адже від цього напряму залежить якість життя.

Компанія Oticon — лідер у сфері наукових досліджень в аудіології та виробництві інноваційних слухових апаратів. Вони сертифіковані для використання в Україні та мають низку переваг, серед яких:

  • висока якість звуку;
  • сучасні технології;
  • бездротове підключення;
  • довговічність;
  • зручність використання.

Раніше МОЗ увів у дослідну експлуатацію програмне забезпечення Єдиного веб-порталу вакансій у ЗОЗ.

За матеріалами МОЗ

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Статті за темою

Усі статті за темою

Лікарська помилка: види, причини, наслідки

Пацієнти вважають, що лікарі повинні суворо відповідати за помилки, які погано впливають на життя та здоров’я пацієнтів. Однак медичних працівників не можна звинувачувати у всіх бідах пацієнтів, яких вони лікують. Що ж таке лікарська помилка та які її наслідки? Розглянемо види, причини, приклади лікарських помилок. Також з’ясуємо, яка моральна та правова відповідальність лікаря за вчинену помилку
43172

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді