У межах грантової програми на Миколаївщині почали реалізацію проєктів посилення первинної медичної допомоги

Зміни торкнулися роботи Вознесенського та Снігурівського ЦПМСД

У межах грантової програми на Миколаївщині почали реалізацію проєктів посилення первинної медичної допомоги

У межах відкритої грантової програми проєкту USAID «Підтримка реформи охорони здоров’я» два центри первинної медико-санітарної допомоги в Миколаївській області почали запроваджувати новітні методи діагностики неінфекційних захворювань, заходи з розширення доступу до паліативних послуг і розвитку організаційної спроможності. Йдеться про  Вознесенський та Снігурівський ЦПМСД.

Грантова підтримка ЗОЗ: короткий курс для початківця

Так, Вознесенський ЦПМСД проаналізував ситуацію із неінфекційними захворюваннями у громаді та планує провести широку інформаційну кампанію. Вона допоможе жителям дізнатись про причини і наслідки неінфекційних захворювань, а також сформувати правильну поведінку для їх хапобігання. Для медиків також заплановані навчальні заходи, щоб підвищити ефективність своєчасного попередження, виявлення та лікування неінфекційних захворювань.

Снігурівський ЦПМСД у рамках гранту для БФ «Вихід» отримає обладнання, яке дасть змогу посилити спроможність закладу у наданні паліативної допомоги та допомоги людям з обмеженим пересуванням. Заклад оснастять обладнанням безперебійного живлення, щоб забезпечити зберігання вакцин і медикаментів. Медики також пройдуть навчання із ведення пацієнтів із туберкульозом, ВІЛ-інфекцією, правила діагностики та раннього виявлення раку шкіри та комунікації з пацієнтами.

Завдяки проєкту USAID «Підтримка реформи охорони здоров’я» 11 закладів із семи регіонів України отримали допомогу на відновлення доступу до медпослуг, що були перервані в результаті війни. Загалом підтримка створила умови на надання послуг для більш як 1,5 млн українців. 

За матеріалом Експертус Медзаклад

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Вимірювання артеріального тиску: алгоритм

Скачайте алгоритм вимірювання артеріального тиску. Документ стане у пригоді медсестрі в щоденній роботі з пацієнтами й під час підготовки локальних документів
57412

Як визначити групу крові: алгоритми

Скачайте алгоритми визначення групи крові. Докладні інструкції враховують необхідне обладнання, документацію та правила техніки безпеки
90103

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді