У межах грантової програми на Миколаївщині почали реалізацію проєктів посилення первинної медичної допомоги

Зміни торкнулися роботи Вознесенського та Снігурівського ЦПМСД

У межах грантової програми на Миколаївщині почали реалізацію проєктів посилення первинної медичної допомоги

У межах відкритої грантової програми проєкту USAID «Підтримка реформи охорони здоров’я» два центри первинної медико-санітарної допомоги в Миколаївській області почали запроваджувати новітні методи діагностики неінфекційних захворювань, заходи з розширення доступу до паліативних послуг і розвитку організаційної спроможності. Йдеться про  Вознесенський та Снігурівський ЦПМСД.

Грантова підтримка ЗОЗ: короткий курс для початківця

Так, Вознесенський ЦПМСД проаналізував ситуацію із неінфекційними захворюваннями у громаді та планує провести широку інформаційну кампанію. Вона допоможе жителям дізнатись про причини і наслідки неінфекційних захворювань, а також сформувати правильну поведінку для їх хапобігання. Для медиків також заплановані навчальні заходи, щоб підвищити ефективність своєчасного попередження, виявлення та лікування неінфекційних захворювань.

Снігурівський ЦПМСД у рамках гранту для БФ «Вихід» отримає обладнання, яке дасть змогу посилити спроможність закладу у наданні паліативної допомоги та допомоги людям з обмеженим пересуванням. Заклад оснастять обладнанням безперебійного живлення, щоб забезпечити зберігання вакцин і медикаментів. Медики також пройдуть навчання із ведення пацієнтів із туберкульозом, ВІЛ-інфекцією, правила діагностики та раннього виявлення раку шкіри та комунікації з пацієнтами.

Завдяки проєкту USAID «Підтримка реформи охорони здоров’я» 11 закладів із семи регіонів України отримали допомогу на відновлення доступу до медпослуг, що були перервані в результаті війни. Загалом підтримка створила умови на надання послуг для більш як 1,5 млн українців. 

За матеріалом Експертус Медзаклад

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Статті за темою

Усі статті за темою

Як визначити групу крові: алгоритми

Скачайте алгоритми визначення групи крові. Докладні інструкції враховують необхідне обладнання, документацію та правила техніки безпеки
86923

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
9344

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді