ВООЗ передала Україні набори допоміжних засобів із реабілітації для кабінетів асистивних технологій

Це відбулося в межах спільної роботи ВООЗ, МОЗ і Офісу Президента України зі розвитку системи реабілітації

ВООЗ передала Україні набори допоміжних засобів із реабілітації для кабінетів асистивних технологій

Бюро ВООЗ в Україні за підтримки Гуманітарного фонду для України (UHF) й генерального директорату Єврокомісії з питань цивільного захисту та гуманітарної допомоги (DG ECHO) надало Україні набори допоміжних засобів реабілітації. Ними укомплектували кабінети асистивних технологій 40 багатопрофільних надкластерних та кластерних закладів охорони здоров’я у східних і центральних регіонах країни.

Міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко наголосив:

«Кількість людей, які отримують травми та потребують відповідного лікування і реабілітації, збільшується щодня. Наше завдання — створити умови для максимального відновлення людини. Для цього продовжуємо працювати над формуванням в Україні сучасної пацієнтоцентричної системи реабілітації, що ґрунтується на найкращих світових практиках та доказових підходах. Серед іншого, у реабілітаційних відділеннях кластерних та надкластерних лікарень мають функціонувати кабінети асистивних технологій, щоб пацієнт міг безоплатно користуватися допоміжними засобами реабілітації серійного виробництва. Завдяки підтримці ВООЗ 40 лікарень отримають набори допоміжних засобів з реабілітації для комплектації кабінетів асистивних технологій у своїх реабілітаційних відділеннях».

МОЗ повідомило, що нині пацієнти, які проходять реабілітацію, можуть безоплатно отримати необхідні допоміжні засоби реабілітації (ДЗР) безпосередньо в медзакладі. Йдеться про палиці для ходіння, ходуни, крісла колісні для транспортування пацієнта, ортези тощо.

Раніше МОЗ оновило порядок надання реабілітаційної допомоги із застосуванням телемедицини.

За матеріалами МОЗ

Як медпрацівнику захиститися від звинувачень пацієнта

Статті за темою

Усі статті за темою

Вимірювання артеріального тиску: алгоритм

Скачайте алгоритм вимірювання артеріального тиску. Документ стане у пригоді медсестрі в щоденній роботі з пацієнтами й під час підготовки локальних документів
49557

Радіаційна загроза: як підготуватися й уберегтися

26 квітня — річниця техногенної екологічно-гуманітарної катастрофи на Чорнобильській АЕС. З'ясуйте, як підготуватися до можливої радіаційної аварії, які існують ризики й протипоказання йодної профілактики?
3397

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
6563

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді