Міністр визнав епідемію: на сьогодні від ускладнень грипу в Україні померло вже 83 особи

В Українському кризовому медіацентрі 26 січня відбувся оперативний брифінг, на якому представники Міністерства охорони здоров’я України та Державної санітарно-епідеміологічної служби України поінформували про ситуацію із захворюванням на грип та ГРВІ

В Українському кризовому медіацентрі 26 січня відбувся оперативний брифінг, на якому представники Міністерства охорони здоров’я України та Державної санітарно-епідеміологічної служби України поінформували про ситуацію із захворюванням на грип та ГРВІ.

Міністр охорони здоров’я Олександр КВІТАШВІЛІ під час брифінгу розповів пресі, що станом на 24 січня у 18 областях показники захворюваності на грип та ГРВІ перевищили епідемічні пороги, із них в 11 — більше ніж на 50%: у Києві та Київській області, Рівненській, Тернопільській, Чернівецькій, Сумській, Полтавській, Кіровоградській, Дніпропетровській, Донецькій та Луганській областях. Найбільш проблемна ситуація із захворюваністю на сьогодні у Рівненській області, а найліпша — у Харківській.

Звертаючись від Міністерства охорони здоров’я, Олександр КВІТАШВІЛІ закликав населення уникати місць масового скупчення людей і стежити, аби діти не відвідували розважальні заклади, вчасно звертатися за допомогою до лікарів і не приймати самостійно протигрипозних препаратів.

Він також повідомив, що з початку епідемічного сезону 2015 року в Україні зареєстровано 83 летальних випадки від грипу, в 84% — від вірусу типу А(H1N1).

Керівник ДЗ «Український центр із контролю й моніторингу захворювань МОЗ України» Любов НЕКРАСОВА навела уточнення, що майже всі загиблі належали до груп ризику. Вона нагадала, що найбільш вразливі до вірусу діти до 5 років, вагітні, хворі на ендокринні, серцево-судинні, легеневі захворювання, хворі на діабет та хронічні захворювання, люди, віком понад 65 років, люди з надмірною вагою.

З початку епідсезону — з 1 жовтня 2015 року — на ГРВІ та грип в Україні перехворіли 2,6 мільйона осіб.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
9233

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді