Як вплинула АТО на реформування системи охорони здоров’я?

У НМУ ім. О. О. Богомольця 25 листопада відбулась Всеукраїнська нарада, присвячена питанню медичного забезпечення постраждалих та учасників антитерористичної операції

В нараді взяли участь управлінці охорони здоров’я, головні лікарі України, представники професійних медичних асоціацій, фахівці Академії медичних наук, медичних служб силових відомств та волонтери.

На початку зустрічі в.о. Міністра охорони здоров’я України Василь ЛАЗОРИШИНЕЦЬ наголосив, що ніколи за роки незалежності наша держава не була в такому складному становищі, як під час проведення антитерористичної операції.

«Безперечно, перше, що кидається в очі — це героїзм наших медиків, як цивільних, так і військових, патріотичний дух яких не можна зламати нічим. Тому, аналізуючи нинішню ситуацію, першочерговими завданнями для медиків залишаються допомога пораненим, перепідготовка медичних працівників на випадок масштабних військових дій та забезпечення всім необхідним медичних закладів для допомоги цивільному населенню», — поінформував Василь ЛАЗОРИШИНЕЦЬ.

За його словами, війна стала першим кроком у реформуванні системи охорони здоров’я, адже протягом проведення АТО у Донецькій та Луганській областях було зруйновано чимало медичних установ. Вже розпочато процедуру перенесення центрів охорони здоров’я та навчальних закладів на територію, яка знаходиться під владою українського уряду, а також проводяться роботи щодо укомплектування нової медичної бази.

В межах наради учасники обговорили можливі кроки з реформування системи охорони здоров‘я, особливу увагу приділивши ролі медичних асоціацій та волонтерських організацій під час організації медичного забезпечення постраждалих внаслідок АТО.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді