МОЗ винесло на громадське обговорення Порядок надання медичної допомоги із застосуванням телемедицини

Долучайтеся до громадського обговорення Порядку надання медичної та/або реабілітаційної допомоги із застосуванням телемедицини

телемедицина

МОЗ розробило і винесло на громадське обговорення Порядок надання медичної та/або реабілітаційної допомоги із застосуванням телемедицини (далі — Порядок).

Також МОЗ пропонує визнати таким, що втратив чинність, наказ від 19.10.2015 року № 681 «Про затвердження нормативних документів щодо застосування телемедицини у сфері охорони здоров’я», зареєстрований у Мін'юсті 09.11.2015 за № 1400/27845.

У пояснювальній записці до Порядку МОЗ зазначило:

«Наявна модель розвитку телемедицини в Україні не відповідає потребам та викликам сьогодення через відсутність стратегічного бачення розвитку телемедичних технологій в Україні як невід’ємної складової електронної охорони здоров’я. Це зумовлює низку проблем у цій галузі, зокрема обмежений доступ до медичних послуг та медичних даних, зниження рівня захисту прав та інтересів пацієнта при отриманні медичної допомоги, недостатнє технічне, організаційне, ресурсне та кадрове забезпечення телемедицини, відсутність стандартів якості надання медичної допомоги із застосуванням телемедицини».

Порядок визначає механізм організації надання медичної та/або реабілітаційної допомоги із застосуванням телемедицини закладами охорони здоров’я або лікарям-ФОП, які зареєстровані та одержали у встановленому законом порядку ліцензію на провадження господарської діяльності з медичної практики.

Громадське обговорення триватиме 30 днів. Тож надсилайте свої пропозиції та зауваження до 15 квітня 2024 року у письмовому або електронному вигляді у формі порівняльної таблиці на адресу МОЗ:

  • 01601, м. Київ, вул. Грушевського, 7, Департамент цифрових трансформацій в охороні здоров’я;
  • [email protected].

Раніше МОЗ винесло на громадське обговорення проєкт змін до чинного Положення про інтернатуру.

За матеріалами МОЗ

Ефективний керівник медсестринського персоналу

Статті за темою

Усі статті за темою

Табель оснащення кабінету телемедицини

Табель оснащення кабінету телемедицини затверджений на рівні законодавства. Без потрібного обладання запустити в медзакладі телемедичне консульування не вийде, а тому збережіть перелік необхідно оснащення та поступово подбайте про його наявність в медзакладі.
2379

Телесестринство: принципи та організація роботи

Впровадження телемедицини неможливе без залучення всіх медпрацівників. Тому зараз частіше говорять про телесестринство для надання медсестринської допомоги дистанційно. Читайте, яким чином це відбуватиметься, як провести попереднє навчання персоналу та які технології потрібно залучати для роботи.
3194

Кабінет телемедицини: документація, законодавство, організація

Читайте, як організувати у медичному закладі роботу кабінету телемедицини, які документи у ньому потрібно заповнювати, які чинні законодавчі акти визначають порядок надання телемедичних послуг.
1858

Консультування пацієнтів онлайн

Медичне онлайн-консультування пацієнтів може стати для приватних закладів конкурентною перевагою. Надаючи корисну та повну інформацію потенційним клієнтам такі заклади підвищують вірогідність звернення саме до них. Розглянемо найважливіші аспекти такого виду діяльності.
4783

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді