МОЗ винесло на громадське обговорення зміни до Порядку надання первинної медичної допомоги

Долучайтеся до обговорення проєкту наказу МОЗ «Про внесення змін до Порядку надання первинної медичної допомоги»

МОЗ винесло на громадське обговорення зміни до Порядку надання первинної медичної допомоги

4 березня 2024 року МОЗ винесло на громадське обговорення проєкт наказу «Про внесення змін до Порядку надання первинної медичної допомоги» (далі — Проєкт). У фокусі Проєкту — медичне спостереження за здоровою дитиною.

Чи можна надати пацієнту неповну інформацію про стан його здоров’я

Згідно з Проєктом, медичне спостереження за здоровою дитиною — це перелік медичних послуг команди з надання первинної медичної допомоги (далі — ПМД) з медичного спостереження. Медичні послуги мають бути організовані надавачем ПМД для сімей з дітьми від народження до чотирьох років з метою збереження та зміцнення здоров’я, забезпечення нормального розвитку, профілактики хвороб, раннього виявлення порушень розвитку або ризику їх виникнення.

МОЗ планує оновити визначення команди із надання ПМД й увести поняття:

  • медичний працівник з медичного спостереження;
  • домашній візит;
  • медичний працівник з медичного спостереження;
  • медичні послуги команди з надання ПМД з медичного спостереження.

Проєкт передбачає організацію планових і позапланових амбулаторних прийомів, домашніх візитів і телемедичного консультування у межах послуг із медичного спостереження. Причому домашні візити здійснюватимуть насамперед медичні сестри і брати та фельдшери, які працюють у командах надання ПМД.

Громадське обговорення Проєкту триває 30 днів. Тож надсилайте свої пропозиції та зауваження до документа до 3 квітня 2024 року у письмовому або електронному вигляді на адресу МОЗ:

Раніше МОЗ винесло на громадське обговорення нові клінічні протоколи надання медичної допомоги в разі бойових травм.

За матеріалами МОЗ та Експертус Медзаклад

Як створити наглядову раду ЗОЗ: алгоритм дій від розробників постанови

Статті за темою

Усі статті за темою

Вимірювання артеріального тиску: алгоритм

Скачайте алгоритм вимірювання артеріального тиску. Документ стане у пригоді медсестрі в щоденній роботі з пацієнтами й під час підготовки локальних документів
50186

Радіаційна загроза: як підготуватися й уберегтися

26 квітня — річниця техногенної екологічно-гуманітарної катастрофи на Чорнобильській АЕС. З'ясуйте, як підготуватися до можливої радіаційної аварії, які існують ризики й протипоказання йодної профілактики?
3439

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
6751

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді