Долучайтеся до обговорення нових клінічних протоколів надання медичної допомоги в разі бойових травм

МОЗ запрошує представників професійної спільноти до громадського обговорення клінічних протоколів надання медичної допомоги у випадку бойових травм

Долучайтеся до обговорення нових клінічних протоколів надання медичної допомоги в разі бойових травм

МОЗ винесло на громадське обговорення проєкт наказу «Про затвердження нових  клінічних протоколів за темою «Бойова травма». Обговоренню підлягають шість нових клінічних протоколів:

Ці протоколи — дослівний переклад Настанов із клінічної практики від Jont Trauma Systemi (JTS CPG). Їх опрацьювала мультидисциплінарна група, до якої увійшли спеціалісти з різних медичних напрямів, в тому числі бойові медики.

Стандарти і протоколи, які МОЗ затвердило у 2021—2024 роках

МОЗ винесло документ на обговорення 29 лютого і приймає зауваження та пропозиції до протоколів протягом семи днів із дня оприлюднення:

  • у письмовому вигляді: 01601, м. Київ, вул. Грушевського, 7, 01601;
  • електронною поштою:  [email protected],  [email protected].

До кінця року МОЗ разом із колегами з інших профільних міністерств і відомств планує затвердити понад 30 протоколів JTS CPG у серії стандартів медичної допомоги за темою «Бойова травма».

Раніше МОЗ затвердило порядок надання і перелік психосоціальних послуг.

За матеріалами МОЗ

Як створити наглядову раду ЗОЗ: алгоритм дій від розробників постанови

Статті за темою

Усі статті за темою

Вимірювання артеріального тиску: алгоритм

Скачайте алгоритм вимірювання артеріального тиску. Документ стане у пригоді медсестрі в щоденній роботі з пацієнтами й під час підготовки локальних документів
50618

Радіаційна загроза: як підготуватися й уберегтися

26 квітня — річниця техногенної екологічно-гуманітарної катастрофи на Чорнобильській АЕС. З'ясуйте, як підготуватися до можливої радіаційної аварії, які існують ризики й протипоказання йодної профілактики?
3456

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
6874

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді