В Україні працюватиме інформаційно-комунікаційна система донорства крові «єКров»

МОЗ повідомляє, що процедура здачі крові буде спрощена і впорядкована завдяки можливостям інформаційно-комунікаційної системи донорства крові «єКров»

В Україні працюватиме інформаційно-комунікаційна система донорства крові «єКров»

Процедура здачі крові буде спрощена і впорядкована завдяки можливостям інформаційно-комунікаційної системи донорства крові «єКров». Про це повідомило МОЗ.

Вісім помилок в електронних медичних записах: як виправляти

На нову систему покладають функції, пов’язані з донорством крові та її компонентів. Адміністративні процедури та виробничі процеси у сфері донорства крові та її компонентів будуть функціонально автоматизовані.

Деякі питання інформаційно-комунікаційної системи донорства крові КМУ затвердив постановою від 12.12.2023 № 1294. Цей документ також вносить зміни до постанови «Про створення інформаційно-комунікаційного комплексу системи крові» від 17.02.2023 № 143.

До складу системи «єКров» входитимуть функціональні модулі та реєстри, що дають можливість узагальнити повну інформацію щодо здійснення донацій, проведення окремих видів обстеження, планування та моніторингу.

У взаємодії з електронною системою охорони здоров’я система «єКров» забезпечуватиме облік і контроль донорства крові та компонентів крові. У складі системи «єКров» функціонуватиме кілька публічних реєстрів, які, зокрема, розробляються на платформі «Дія.Engine».

Окрім того, Постанова № 1294 передбачає створення реєстру ліцензій, який буде переданий для ведення та виконання функцій, пов’язаних із ліцензуванням та здійсненням державного нагляду (контролю) у сфері донорства крові та компонентів крові, Держлікслужбі.

Раніше Держлікслужба і Держпраці затвердили Секторальні плани державного ринкового нагляду на 2024 рік.

За матеріалами МОЗ

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як визначити групу крові: алгоритми

Скачайте алгоритми визначення групи крові. Докладні інструкції враховують необхідне обладнання, документацію та правила техніки безпеки
88431

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
9589

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді