COVID-19 нікуди не зник: в Україні зареєстрували перший випадок нового штаму «Пірола»

Лабораторно підтверджений випадок нового субваріанту коронавірусу штаму Омікрон під назвою «Пірола» виявили на Рівненщині. Про це повідомило МОЗ

коронавірус

Захворів на «Піролу» 20-річний чоловік. Це виявили завдяки секвенуванню — лабораторному дослідженню, яке дозволяє генетично розшифрувати вірус, виявити, які мутації відбулися у геномі вірусу. 

Новий субваріант вірусу (BA.2.86) під назвою «Pirola» вперше зафіксували влітку поточного року в Ізраїлі, потім — у США, Данії та Великобританії. У серпні ВООЗ опублікувала оцінку ризику нового штаму коронавірусу як такого, що потребує моніторингу на рівні кожної країни.

МОЗ наголосило: симптоми «Піроли» такі ж, як і за інших варіантів COVID-19: нежить, підвищена температура, кашель, головний біль, втома, втрата нюху або смаку, можливе подразнення очей та висипи.

Раніше МОЗ оновило стандарти медичної допомоги COVID-19.

За матеріалами сайту МОЗ

Як створити наглядову раду ЗОЗ: алгоритм дій від розробників постанови

Статті за темою

Усі статті за темою

Наказ про проведення навчання і підготовки з гігієни рук медичного та немедичного персоналу ЗОЗ: зразок

5 травня — Всесвітній день гігієни рук. Скачайте приклад наказу про проведення навчання і підготовки з гігієни рук. Документ допоможе раціонально розподілити обов’язки відповідальних за проведення процедури
3143

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді