Показники захворюваності на грип, ГРВІ та COVID-19 в Україні зростають

В Україні спостерігається збільшення кількості хворих на гострі респіраторно-вірусні інфекції, зокрема і на грип та COVID-19

Новий епідсезон: показники захворюваності на грип, ГРВІ та COVID-19 в Україні зростають

Збільшення кількості хворих на гострі респіраторно-вірусні інфекції (ГРВІ) в Україні спостерігається щороку. Нині епідемічний поріг перевищений лише в Тернопільській області. Там захворіли 7102 особи, понад  4000 з яких — діти. Про це повідомив Центр громадського здоров'я.

Нові вимоги до інфекційного контролю: пройти курс

Із початку жовтня на ГРВІ в Україні захворіло 553 166 осіб. За останній тиждень (із 23 по 29 жовтня) зареєстровано 143 996 випадків, із них 78 921 — діти віком до 17 років. 

Окрім того, до лікарень через ГРВІ потрапили 4042 людини. Летальних випадків внаслідок грипу не зареєстровано. Водночас лікарі виявили 9480 випадків захворювання на COVID-19, який забрав життя 45 українців, серед яких — одна дитина до 4 років.

Щеплення проти COVID-19 залишаються безоплатними пацієнтів. Вакцину проти грипу корейського або французького виробництва пацієнт може купити в аптеці. Обидві вакцини пройшли державний контроль якості.

Із початку жовтня щеплення зробили 34 423 осіб. Крім того, медпрацівники кожної області отримали безоплатну вакцину для щеплень проти грипу.

За матеріалом Експертус Медзаклад

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Статті за темою

Усі статті за темою

Програма підвищення кваліфікації «Нові вимоги до інфекційного контролю: від ВІК до утилізації відходів» — 30 балів БПР

Пройдіть онлайн-інтенсив Вищої школи головної медсестри, щоб упевнитися, що дотримуєтеся всіх вимог законодавства і нових правил щодо організації інфекійного котролю
3492

Форма № 063/о «Карта профілактичних щеплень»: бланк та правила оформлення

З'ясуйте, хто і як має заповнювати карту профілактичних щеплень, як правильно вносити виправлення до медичної довідки 063/о та зберігати документ. Скачайте бланк форми № 063/о та використовуйте в роботі
110151

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді