Держава фінансує програму реімбурсації «Доступні ліки» в повному обсязі — НСЗУ

Програма «Доступні ліки» продовжує працювати, держава фінансує реімбурсацію ліків та медвиробів в повному обсязі. На цьому наголосила НСЗУ

Доступні ліки

Лікарі без перешкод і надалі можуть виписувати електронні рецепти за програмою «Доступні ліки», а пацієнти – погашати їх в аптеках. НСЗУ повідомила, що вчасно і в повному обсязі відшкодовує аптекам вартість відпущених ліків, відповідно до умов договору. А будь-які твердження, що програма реімбурсації в Україні не працює через відсутність виділених на неї раніше бюджетних коштів — це фейк.

Що зміниться в ліцензуванні медичної практики

НСЗУ зазначила:

«Якщо вам відмовляють у рецепті на «Доступні ліки» або у погашенні його в аптеці — просимо повідомляти про такий випадок».

Щоб повідомити НСЗУ про порушення, можна:

Раніше НСЗУ повідомила про позаплановий моніторинг медзакладів, що надають неонатальну допомогу.

Лікарі без перешкод можуть виписувати електронні рецепти за програмою «Доступні ліки», а пацієнти – погашати їх в аптеках. Національна служба здоров’я України вчасно і в повному обсязі відшкодовує аптекам вартість відпущених ліків, відповідно до умов договору.

Будь-які твердження, що програма не працює через відсутність бюджету – не відповідає дійсності.

Якщо вам відмовляють у виписуванні рецепта на «Доступні ліки» або у погашенні рецепта в аптеці – просимо повідомляти про випадок одним зі зручних способів:
◼️ за телефоном 16-77;
◼️  залишити скаргу на сайті НСЗУ https://service.e-health.gov.ua/gromadyanam/osobistij-prijom/citizen-form;
◼️ залишити скаргу на електронну пошту [email protected].

Як створити наглядову раду ЗОЗ: алгоритм дій від розробників постанови

Статті за темою

Усі статті за темою

Електронний рецепт: як виписувати

З 1 квітня 2023 року відпуск всіх рецептурних ліків в Україні має здійснюватися за електронним рецептом. Читайте, як виписати електронний рецепт та як пацієнту отримувати по ньому ліки в аптеці
94366

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді