Депутати внесли зміни до законопроєкту про медичний канабіс

Члени Комітету ВРУ з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медстрахування ухвалили рішення рекомендувати ВРУ прийняти остаточну редакцію в другому читанні в цілому як Закон

медичний канабіс

10 жовтня 2023 року на засіданні Комітету ВРУ з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медстрахування депутати підтримали уточнену версію проєкту Закону України «Про регулювання обігу рослин роду коноплі (Cannabis) у медичних, промислових цілях, науковій та науково-технічній діяльності» № 7457 (далі Законопроєкт № 7457) і направили її на розгляд у другому читанні.

На які нормативні акти звернути увагу в листопаді

Однак за результатами додаткового опрацювання документа законодавці сформували додаткові пропозиції, які запропонували врахувати під час підготовки доопрацьованої порівняльної таблиці. Пропозиції враховують результати лінгвістичної експертизи, зауваження Головного юридичного управління Апарату ВРУ та пропозиції МОЗ щодо уточнення окремих положень.

Депутати вже розглянули доопрацьовану редакцію Законопроєкту № 7457 із внесеними уточненнями. Зокрема встановили, що вирощену рослину медичних конопель спочатку використовують для виготовлення активного фармацевтичного інгредієнту (АФІ) та подальшої його реєстрації як лікарської субстанції, з якої вже потім виготовляють лікарський засіб. Для однозначного розуміння цих норм по всьому тексту запропонували уточнити, що обіг конопель для медичних цілей допустимий саме для виробництва наркотичних засобів, психотропних речовин і ліків із метою подальшого їх застосування в медичній практиці.

Члени Комітету спочатку скасували попереднє рішення щодо Законопроєкту № 7457, розглянули доопрацьовану редакцію та ухвалили рішення рекомендувати ВРУ прийняти остаточну редакцію в другому читанні в цілому як Закон.

Раніше Верховна Рада у першому читанні ухвалила законопроєкт про спрощення доступу до ліків на основі медичного канабісу.

За матеріалом Експертус Медзаклад

Як створити наглядову раду ЗОЗ: алгоритм дій від розробників постанови

Статті за темою

Усі статті за темою

Гемофілія: симптоми, класифікація, лікування

Клінічні прояви, класифікація, діагностика та лікування: до Всесвітнього дня гемофілії 17 квітня читайте та скачуйте протокол медичної допомоги при цьому захворюванні
4986

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді