Уряд оптимізує роботу Держлікслужби

Заплановані зміни прописані в проєкті постанови КМУ «Деякі питання оптимізації діяльності Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками»

Уряд оптимізує роботу Держлікслужби

Документ вже обговорили на селекторній нараді з територіальними органами Держлікслужби під головуванням міністра охорони здоров’я України Віктора Ляшка та за участю голови Держлікслужби Романа Ісаєнка.

Організація обігу медичних виробів та лікарських засобів

Проєкт постанови покликаний оптимізувати діяльність територіальних органів Держлікслужби через ліквідацію та утворення територіальних управлінь (відділів) як структурних підрозділів апарату Держлікслужби. Окрім того, в межах роботи з удосконалення організаційної структури заплановано оновити склад державних службовців. Це сприятиме залученню на державну службу висококваліфікованих фахівців, які зможуть ефективно виконувати всі завдання, передбачені законодавством.

Очільник МОЗ доручив голові Держлікслужби провести нараду з усіма територіальними органами, аби додатково детально обговорити всі зміни за проєктом й опрацювати всі зауваження та пропозиції. 

Поза тим, учасники наради обговорили готовність до роботи під час майбутнього опалювального сезону. Міністр наголосив, що до нього слід почати готуватися вже зараз, аби всі структурні підрозділи мали альтернативні джерела електропостачання. Тобто треба забезпечити належне безперебійне виконання всіх функцій, покладених на Держлікслужбу. Особливу увагу слід звернути на ті територіальні підрозділи, які зазнали пошкоджень внаслідок атак російської федерації. 

Нагадаємо, нещодавно МОЗ розглянуло стратегії створення єдиного національного регуляторного органу у сфері обігу лікарських засобів та іншої медичної продукції. Зміни мають відповідати рекомендаціям ЄС та ВООЗ і стати ще одним кроком на шляху приведення системи обігу ліків в Україні до законодавства ЄС.

Раніше стало відомо, що НСЗУ знову відшкодовуватиме лікарські засоби за програмою реімбурсації «Доступні ліки» лише за електронним рецептом.

За матеріалом Експертус Медзаклад

Як створити наглядову раду ЗОЗ: алгоритм дій від розробників постанови

Статті за темою

Усі статті за темою

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді