Через війну і стрес, який вона викликає, у багатьох людей може виникати проблема «заїдання» негативних емоцій. Якщо впоратися з цим не вдається, дізнайтеся про ТОП-10 продуктів, які здатні позитивно вплинути на нервову систему і не принести шкоди здоров'ю. Добірку презентували у МОЗ за підтримки платформи доказової інформації про здоров'я під час війни «Бережи себе».
Базова медична документація ЗОЗ
У МОЗ пишуть:
"У випадках, якщо впоратися зі стресом вдається лише за допомогою їжі, радимо звернутися до спеціаліста з психічного здоров’я. Якщо ж такої можливості немає, пропонуємо підбірку з 10 корисних продуктів, які здатні позитивно впливати на нашу нервову систему".
Мова йде про наступні продукти:
- субпродукти: печінка, серце, нирки та інші органи тварин, які ми вживаємо в їжу;
- яйця;
- жирна риба: лосось, скумбрія, сардини, форель та оселедець (рекомендується вживати 2-3 порції жирної риби на тиждень, але не більше);
- петрушка;
- часник
- тахіні — кунжутна паста;
- насіння соняшника;
- броколі;
- ромашка: чай з ромашки та ромашковий екстракт;
- чорниця.
Раніше МОЗ та Світовий банк визначили пріоритети у відновлені системи охорони здоровʼя нашої держави.
За матеріалами соцмереж МОЗ