Від початку повномасштабної війни росія пошкодила 1474 об'єктів українських медзакладів — МОЗ

Ворог повністю зруйнував 194 об’єктів медзакладів і 1474 — істотно пошкодив

image66

За період повномасштабної війни російські снаряди та ракети зруйнували 194 обʼєкти медзакладів та ще 1474 обʼєкти пошкодили. Найбільших втрат зазнала медична інфраструктура Харківської, Донецької, Дніпропетровської, Миколаївської, Херсонської, Запорізької, Київської та Чернігівської областей, повідомило МОЗ.

Благодійна і гуманітарна допомога у медзакладі

Крім того, ворог пошкодив 103 автівки екстреної медичної допомоги, знищив 253 автомобілі та захопив 125 автівок «екстренки». 

Однак, попри всі атаки на медичні заклади та постійні бомбардування ворога, в Україні тривають роботи з відбудови медичної інфраструктури. Першочергово йдеться про обʼєкти на деокупованих територіях, які внаслідок ворожих обстрілів та бомбардувань зазнали невеликих ушкоджень. 

Станом на середину листопада 2023 року вже вдалося повністю відновити 421 об’єкт медзакладів, ще 413 об’єктів відновлено частково. 

Раніше почали діяти нові вимоги до ліцензування медичної практики.

За матеріалами МОЗ

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ліцензія на медичну практику: як оформити, переоформити, зупинити й відновити

З'ясуйте, як отримати ліцензію на медичну практику, у які строки орган ліцензування прийматиме рішення про надання ліцензії й чи законно провадити медичну діяльність без ліцензії під час воєнного стану
62475

Види термометрів та їх використання в ЗОЗ

Термометрія допомагає у диференційній діагностиці і встановленні правильного діагнозу. Тож у статті з’ясуємо, які є види термометрів та які з них найчастіше використовують у ЗОЗ
17602

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді