У Центрі громадського здоров’я назвали ТОП-3 причини смертності від хвороб в Україні

Центр громадського здоров’я запустив інтерактивний дашборд щодо смертності в Україні від хвороб за період 2015-2021 рр.
У Центрі громадського здоров’я назвали ТОП-3 причини смертності від хвороб в Україні
 
«Дашборд щодо смертності» — частина інтерактивного нацпорталу зі стратегічної інформації та візуалізації даних щодо причин смертності серед українців без урахування бойових дій. Про нього розповіли в ЦГЗ.
 
Дашборд містить інформацію про основні причини смерті серед українців від захворювань у період з 2015 по 2021 роки включно. Дані в дашборді можна фільтрувати за:
  • регіоном;
  • статтю;
  • віком;
  • причиною смерті.

За даними цього дашборду ТОП-3 причинами (хворобами), що призвели до смерті серед усього населення України у 2021 році, стали: 

Даних за 2022 рік поки немає. У ЦГЗ наголошують: зібрали статистику саме з приводу смертності від хвороб, без урахування смертності в результаті бойових дій, нещасних випадків тощо.

Раніше повідомлялося про нові стандарти медичної допомоги «Вторинна профілактика інсульту».

За матеріалами ЦГЗ

 

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Епікриз: оформлення, види

Які види епікризів існують? Які дані вказувати в різних видах епікризу? Хто цю інформацію вносить? Як правильно характеризувати стан пацієнта на різних етапах лікування? Читайте про це у статті
89657

Кесарів розтин: протокол лікування

Надавайте первинну, вторинну на третинну медичну допомогу при кесаревому розтині, керуючись затвердженим МОЗ уніфікованим клінічним протоколом
32733

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді