Як знезаразити воду в домашніх умовах: поради від МОЗ

Як очистити воду з криниць, прибудинкових свердловин і річок від небезпечних бактерій? Про це розповіли в МОЗ

voda3.jpg

У МОЗ нагадали про потенційну небезпеку вживання води з криниць, прибудинкових свердловин і річок. Проте в умовах війни доступ до якісної питної води може бути обмеженим. Тож МОЗ дав рекомендації, як знезаразити воду в домашніх умовах від небезпечних бактерій, а також як розрізнити, чи безпечною для вживання є вода.

Нові вимоги до інфекційного контролю: пройти курс

voda.jpg

Спочатку треба зрозуміти, чи є сенс очищувати воду, чи вона вже непридатна до вживання. Це можна зробити за її кольором та запахом.

  • Вода не повинна бути забарвленою.
  • Наберіть половину або ⅓ об'єму пляшки та інтенсивно її потрусіть. Якщо на поверхні є піна, то така вода не придатна для споживання.
  • Якщо вода має хімічний, бензиновий, трупний або інший неприємний/підозрілий запах, то воду заборонено використовувати для пиття та готування їжі навіть після очищення.

voda1.jpg

МОЗ попереджає: якщо після вживання води з’являються ознаки інфекційних захворювань (підвищення температури тіла, лихоманка, запаморочення, головний біль, болі в животі, нудота, пронос, нежить, кашель, пожовтіння шкіри, склер очей, висипи на тілі, поява гнійників тощо), то треба негайно звернутися за медичною допомогою. Кишкові інфекції можуть бути вкрай небезпечними для здоров'я та навіть життя, тож не займайтеся самолікванням.

voda2.jpg

Раніше у МОЗ дали поради, як не впасти під час ожеледиці.

 

За матеріалами соцмереж МОЗ

 

 

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Статті за темою

Усі статті за темою

Як визначити групу крові: алгоритми

Скачайте алгоритми визначення групи крові. Докладні інструкції враховують необхідне обладнання, документацію та правила техніки безпеки
87067

Програма підвищення кваліфікації «Нові вимоги до інфекційного контролю: від ВІК до утилізації відходів» — 30 балів БПР

Пройдіть онлайн-інтенсив Вищої школи головної медсестри, щоб упевнитися, що дотримуєтеся всіх вимог законодавства і нових правил щодо організації інфекійного котролю
3591

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді