НСЗУ запроваджує систему моніторингу дотримання умов договорів із медзакладами

Вже наступного року запрацює система моніторингу дотримання умов договорів із медзакладами, повідомляють у МОЗ та НСЗУ

monitorung.jpeg

Національна служба здоров’я України (НСЗУ) презентувала нову систему моніторингу дотримання умов договорів із медзакладами. Про це повідомило МОЗ.

Програма медичних гарантій — 2023

На презентації міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко зауважив:

«Ми продовжуємо системну роботу з реформування сфери охорони здоров’я для забезпечення українців доступними і якісними послугами, які оплачує держава. Запроваджений інструмент Програма медичних гарантій уже довів свою ефективність, працюючи навіть під час війни. Тепер ми робимо наступний крок: за ініціативи МОЗ, НСЗУ запроваджує систему моніторингу дотримання умов договорів із медзакладами. Адже послуги, що надаються за державні гроші, мають бути якісними, а медичні заклади – відповідальними перед пацієнтом, якість та доступність відтепер в постійному фокусі уваги».

Завдяки цьому моніторингу НСЗУ зможе безперервно відстежувати відхилення у діяльності закладів від умов договору та вживати необхідних заходів. Детальніше про моніторинг читайте за посиланням.

Впровадження нової системи моніторингу у 2023 році буде відбуватися у 2 етапи:

  • 1 етап – запуск планового моніторингу за пріоритетними напрямами (інсульт, інфаркт, пологи, неонатальна допомога);
  • 2 етап – запуск моніторингу електронних медзаписів.

Також заплановане впровадження публічних індикаторів (дашбордів) якості надання медичної допомоги за основними пріоритетними напрямами. До кінця січня 2023 року планується розробити індикатори якості за напрямом «Медична допомога при гострому мозковому інсульті». А розроблення публічних дашбордів за індикаторами інсульту та їхнього щомісячного оновлення – у першому кварталі 2023 року. 

Раніше повідомлялося, що НСЗУ завершила приймати документи для укладення договорів на 2023 рік за спрощеною процедурою.

За матеріалами сайту МОЗ

 

 

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Статті за темою

Усі статті за темою

Програма підвищення кваліфікації у Вищій школі БПР «Правова освіта медпрацівників: як захиститися від конфліктів, штрафів та суду»

Після навчання знатимете, у яких випадках закон на вашому боці і почуватиметеся впевнено під час догляду пацієнтів, спілкування з керівником, перевірок державних органів
4625

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді