Медичні заклади України отримають 1020 ноутбуків у якості гуманітарної допомоги

ЗОЗ отримають гуманітарну допомогу — 1020 сучасних ноутбуків, щоб ефективно працювати в ЕСОЗ

likar_noutbuk.webp

Компамнія HP Inc. передала Україні 1020 ноутбуків з чергової партії сучасної функціональної техніки. Доставили гуманітарну допомогу за сприяння HELPUKRAINE.CENTER. Про це повідомляють у МОЗ.

Пройти курс "Благодійна і гуманітарна допомога у медзакладі"

Невдовзі техніку отримають українські заклади охорони здоров’я, щоб вони мали доступ до сучасних технологій і могли працювати з електронною системою охорони здоров'я (ЕСОЗ).

Заступниця міністра охорони здоров’я з питань цифрового розвитку Марія Карчевич зазначила, що цифровізація — це теж елемент європейськості України, адже в Європі лікарні повністю відмовляються від паперової документації і працюють через електронні системи. Вона наголосила:

«Техніка — необхідний інструмент якісної і сучасної медицини, тому працюємо над тим, щоби всі медичні заклади мали належну кількість пристроїв».

Тож нині, щоб надавати якісні й доступні медичні послуги, кожен лікар повинен мати персональний комп’ютер, швидкісний інтернет та ще більше можливостей.

Дедалі більше медичних закладів підключається до ЕСОЗ. Цьому сприяє насамперед упровадження нових функціональних можливостей, як-от електронні рецепти на антибіотики, наркотичні (психотропні) препарати тощо. Нині активно працюють у системі вже понад 7,5 тис. закладів охорони здоров’я. Загалом системою користується понад 35 млн українців, які обрали свого сімейного лікаря. ЕСОЗ містить уже понад 1,3 млрд електронних медичних записів, що включають візити, діагнози, призначення та висновки про пацієнта.

Раніше в НСЗУ повідомили про початок укладання договорів на наступний рік за напрямком «Первинна медична допомога».

За матеріалами сайту МОЗ

 

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Статті за темою

Усі статті за темою

Як працює електронна система охорони здоров'я

З'ясуйте зі статті, які можливості забезпечує медзакладам і пацієнтам електронна система охорони здоров'я, які заклади мають там зареєструватися та які технічні вимоги до електронних медичних інформаційних систем
36566

Як штучний інтелект трансформує роботу керівника медичного закладу, лікаря та медсестри

Розглянемо основні способи застосування штучного інтелекту в роботі різних медичних працівників на основі аналітики української AI-платформи телефонії, колтрекінгу та аналітики дзвінків Ringostat
1954

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді