Всі лікарні, які надають стаціонарну та екстрену медичну допомогу, забезпечені генераторами — МОЗ

Кожен медичний заклад України, який надає стаціонарну та екстрену медичну допомогу, має резервні джерела живлення, щоб безперебійно працювати на випадок відключення електропостачання. Про це розповіли в МОЗ
generator.jpg
 
На випадок відключень електроенергії у кожній українській лікарні, яка надає стаціонарну та екстрену медичну допомогу, є електрогенератор. Про це заявив заступник міністра охорони здоровʼя Богдан Боруховський.
 
 

Посадовець зазначає, що всі ЗОЗ, які надають стаціонарну та екстрену медичну допомогу, вже наразі забезпечені резервними джерелами живлення. І коли електропостачання тимчасово відсутнє, в більшості медичних закладів генератори спрацьовують автоматично — протягом кількох секунд. В ефірі Національного телемарафону "Єдині новини" заступник міністра охорони здоровʼя Богдан Боруховський сказав:

«Кожен наш медзаклад, який має стаціонар, реанімаційне відділення та операційні, обов'язково забезпечений генератором тієї чи іншої потужності. Десь це генератори, які можуть підтримувати роботу цілого корпусу лікарні, десь – ті, що забезпечують роботу тільки операційних та критично важливого обладнання. Таким чином, у разі відключення електроенергії надання медичних послуг триває», — розповів Богдан Боруховський.

Раніше у МОЗ повідомляли про закупівлю для українських лікарень ще 1126 генераторів.

За матеріалами сайту МОЗ

 

 

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді