Чи дозволено робити щеплення від COVID-19 та грипу в один день: у МОЗ дали роз'яснення

Чи безпечно проходити вакцинацію проти грипу та коронавірусної хвороби в один день? Про це нагадали у МОЗ
doctor-with-gloves-preparing-vaccine-for-a-woman.jpg
 
Щеплення від грипу і COVID-19 в один день: чи безпечно це? Про особливості вакцинації від цих інфекційних хвороб нагадали у МОЗ.
 
Отже, у МОЗ запевняють: щеплення від грипу і COVID-19 можна робити одночасно, але в різні руки. Також у відомстві нагадують:

"Як грип, так і COVID-19 можуть мати важкі наслідки для здоров’я. Вони можуть викликати пневмонію, проблеми із серцем, загострення хронічних хвороб і навіть призвести до смерті. Єдиним ефективним порятунком від важкого перебігу та ускладнень цих захворювань є вакцинація".

Вакцинація від COVID-19 в Україні є безоплатною. Щеплення ж від грипу не оплачується державою, тому всі бажаючі вакцинуватися від нього мають придбати вакцину власним коштом. Водночас для медиків, вагітних та сектору безпеки у цьому році передбачена безоплатна вакцинація від грипу, наголошують у МОЗ. Про всі подробиці можна дізнатися у свого сімейного лікаря.
 
Раніше у МОЗ розповіли, що в Україні дозволили бустерну вакцинацію проти COVID-19 для дітей від 12 років.
 
За матеріалами соцмереж МОЗ
 

 

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
9234

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді