Розділення первинки та спеціалізованої медичної допомоги у 2023 році не буде: відокремлення знову відтерміновується

Із нового року заклади охорони здоров’я і надалі матимуть можливість укладати договори з НСЗУ одночасно за пакетами первинної (ПМД) і спеціалізованої медичної допомоги

image84

Про це повідомила голова НСЗУ Наталія Гусак на онлайн-зустрічі з керівниками закладів оохорони здоров’я 26 жовтня. Зустріч була присвячена розвитку первинної медичної допомоги у програмі медичних гарантій — 2023.

5 запитань і відповідей про військовий облік жінок

Водночас НСЗУ посилитить контроль за виконанням договірних зобов'язань й оцінюватиме якість надання ПМД за десятьма групами показників. Як саме відбуватиметься моніторинг, Нацслужба планує обговорити з керівниками надавачів медпослуг.

NB! Ще одна важлива новина: із листопада НСЗУ переводить законтрактованих надавачів ПМД на оплату за фактично надані послуги. Тобто під час обчислення вартості наданих послуг Нацслужба враховуватиме кількість декларацій станом на листопад, а не липень, як було до цього.

Зауважимо також, що наступного року надавачі ПМД зможуть укласти договори за новим пакетом — «Супровід і лікування дорослих та дітей з психічними розладами на первинному рівні медичної допомоги». Щоб законтрактуватися за цим напрямом, лікарі первинки і медсестри муситимуть пройти навчання з ведення та лікування пацієнтів з психічними розладами.

Ольга Дубина,
головний редактор Експертус Медзаклад 

За матеріалами НСЗУ

 

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Статті за темою

Усі статті за темою

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді