Україну включили до складу Виконавчого комітету та Європейського регіонального комітету ВООЗ

Вперше в історії представників України включили до складу керівних органів ВООЗ

MOZ.jpg

Представники галузі охорони здоров'я України вперше в історії були обрані до керівних органів ВООЗ. Про це повідомили в МОЗ.

Все про курс "Організація обігу медичних виробів та лікарських засобів"

Під час 72-ї сесії Європейського регіонального комітету Всесвітньої організації здоров’я, Україна була включена до складу Виконавчого комітету та Європейського регіонального комітету ВООЗ. Зокрема посади у керівних органах ВООЗ зайняли:

  • міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко, якого було включено до складу Виконавчого комітету ВООЗ від субрегіональної групи «С» ЄРК ВООЗ на трирічний термін (з травня 2023 року до травня 2026 року) для подальшого обрання на 76-й сесії Всесвітньої асамблеї охорони здоров’я (травень 2023 року);
  • перший заступник міністра охорони здоров’я України Олександр Комаріда, який увійшов до складу Постійного комітету ЄРК ВООЗ від субрегіональної групи «С» ЄРК ВООЗ на трирічний термін (з вересня 2022 до вересня 2025 року).

Це безпрецедентна ситуація в історії співпраці України та ВООЗ.

«Це велика честь для України – бути представленою у двох керівних органах ВООЗ, і ми дякуємо за високий рівень довіри, особливо у цей складний час. Сьогодні Україна – повноправний кандидат на членство у Європейському Союзі, і ми повністю поділяємо цінності та прагнення міжнародних гуманітарних організацій до сталого розвитку людства. Цинічні та загарбницькі дії країни-терориста рф ще раз довели, що лише об'єднавшись можна зупинити світову гуманітарну кризу та смерті людей», – наголосив Віктор Ляшко.

Нові посади у ВООЗ керівників МОЗ дадуть можливість Україні активніше братиме участь в ухваленні глобальних рішень, пов’язаних із забезпеченням соціального благополуччя та належного рівня медицини в нашому регіоні.

За матеріалами сайту МОЗ

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Статті за темою

Усі статті за темою

Як визначити групу крові: алгоритми

Скачайте алгоритми визначення групи крові. Докладні інструкції враховують необхідне обладнання, документацію та правила техніки безпеки
87067

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
9373

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді