Як виплачується зарплата внутрішньо переміщеним медичним працівникам: роз'яснення МОЗ

МОЗ нагадало принципи оплати праці внутрішньо переміщених медичних працівників

payment-gaa1c63934_640.jpg

Через війну багато медичних працівників в Україні стали внутрішньо переміщеними особами і тимчасово працюють в медичних закладах інших населених пунктів. Як виплачується зарплата таким працівникам? Про це нагадало МОЗ.

Міністерство охорони здоров’я врегулювало норми працевлаштування медпрацівників, які через війну втратили можливість працювати за основним місцем роботи, у медзаклади інших регіонів України для надання медичних послуг населенню.

Питання тимчасового залучення медиків із числа внутрішньо переміщених осіб у заклади охорони здоров’я врегульовано наказом МОЗ від 04.03.2022 р. № 414 «Про облік та табелювання медичних працівників, які надають медичну допомогу поза основним місцем роботи в період воєнного стану на території України». Відповідно до цього закону, облік робочого часу медпрацівника здійснюється у закладі, до якого його направлено. Тобто там, де він тимчасово працює. Потім ці дані спрямовуються до закладу за основним місцем роботи, після чого він отримує заробітну плату.

За наявності вакансій працевлаштування медичних працівників із числа внутрішньо переміщених осіб може здійснюватися й за сумісництвом. Також медичний працівник може звільнитися з попереднього місця роботи та влаштуватися на нове. У МОЗ наголошують:

"Інформація щодо наявності вакантних місць медичних працівників подається закладами охорони здоров’я до департаментів охорони здоров’я обласних військових адміністрацій. Ті далі інформують внутрішньо переміщених медичних працівників щодо цих вакансій та здійснюють загальну координацію процесу їх працевлаштування на території відповідних регіонів".

За інформацією від МОЗ, станом неа вересень 2022 року тимчасово працевлаштувалися в іншому медичному закладі вже 3990 внутрішньо переміщених медичних працівників.

За матеріалами сайту МОЗ

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Статті за темою

Усі статті за темою

Положення про преміювання працівників медичного закладу: як розробити

З'ясуйте, як урегулювати питання преміювання медичних працівників, які локальні документи затвердити та як їх оформити. Розробіть положення про преміювання медичних працівників за зразком
38411

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді