МОЗ створило дашборд, де звітує про розподіл гуманітарної допомоги

Дані на дашборді оновлюють щогодини

МОЗ створило дашборд, де звітує про розподіл гуманітарної допомоги

За 100 днів війни МОЗ отримало 6,5 тисячі тонн медичної гумдопомоги на 7,9 млрд грн. Це сукупна підтримка українських та міжнародних організацій, урядів країн світу, що підтримують українську незалежність та непорушність державних кордонів.

Як розпоряджатися благодійною та гуманітарною допомогою: онлайн-курс

На дашборді розмістили інформацю про розподіл гуманітарної допомоги, що з першого дня російського вторгнення прибуває на склади МОЗ.

«Ми створили інтерактивний дашборд, щоб кожен у кого виникають запитання, міг зайти і самостійно побачити, як розподіляється гумдопомога. Скільки вантажів доставлено в регіони, яка це допомога: лікарські препарати, обладнання, швидкі. На дашборді є вся ця інформація, при чому вона завжди актуальна, оскільки дані оновлюються щогодини», — повідомила заступниця міністра охорони здоров’я Марія Карчевич.

На дашборді можна дізнатися про те, який гуманітарний вантаж вже доставлено до медзакладів у регіони, а саме:

Також МОЗ створило перелік ліків, медичних виробів, витратних матеріалів, яких першочергово потребують медичні заклади охорони здоров'я. Цю інформацію враховують, коли розподіляють гуманітарні вантажі. Пріоритет отримують заклади, що розташовані в прифронтових зонах.

За матеріалами сайту МОЗ

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Енергоефективність медзакладу: як підвищити

Одна з найбільших статей витрат ЗОЗ — витрати на енергоносії. В умовах воєнного стану економія бюджету медустанови особливо актуальна. Як підвищити енергоефективність медзакладу, читайте у статті
5142

Фінансування БПР медичних працівників — 2024

Як держава фінансуватиме безперервний професійний розвиток працівників сфери охорони здоров’я у 2024 році? Чи змінився розмір відшкодування з минулого року, і хто може на нього розраховувати? Читайте про це у статті
2556

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді