У кожній області працюють мобільні бригади для хімічного, радіаційного та біологічного моніторингу — МОЗ

Про це розповів заступник міністра охорони здоров’я — головний державний санітарний лікар Ігор Кузін

У кожній області працюють мобільні бригади для хімічного, радіаційного та біологічного моніторингу — МОЗ

Щоб оперативно відреагувати у випадку виникнення тих чи тих надзвичайних ситуацій, на рівні кожного регіону створені мобільні бригади, які займаються хімічним, радіаційним та біологічним моніторингом.

Воєнний стан: збірник СОПів

«Проти нас веде війну ворог, який не дотримується жодних правил ведення війни. Саме тому ми маємо бути готові реагувати на ситуації будь-якого характеру та постійно слідкувати, чи в нормі показники навколишнього середовища. Для цього і працюють створені на рівні Центрів контролю та профілактики захворювань мобільні бригади», — пояснив Ігор Кузін.

Він додав, що також проводять заходи щодо забезпечення санітарного та епідеміологічного добробуту на деокупованих територіях. Так, на 100% ця робота вже виконана на території Київської області, на 70% — на Чернігівщині та на 40% — на Сумщині.

Вона передбачає дослідження якості та безпечності питної води для населення, проведення заходів із дезінсекції, дезінфекції та дератизації. Перевіряють також ґрунт біля та навколо місць аварій хімічних об’єктів, сховищ пального, хімікатів, промислових підприємств.

Раніше МОЗ пояснило, як видати лікарняний пацієнту, який хворіє за кордоном.

За матеріалами сайту МОЗ

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Статті за темою

Усі статті за темою

Як визначити групу крові: алгоритми

Скачайте алгоритми визначення групи крові. Докладні інструкції враховують необхідне обладнання, документацію та правила техніки безпеки
86921

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
9344

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді