Українські лікарі зможуть лікувати вибухово-вогнепальні поранення завдяки телемедичним технологіям

Міжнародні IT-компанії пропонують сучасні онлайн-платформи, які застосовують для надання медичних послуг з використанням телемедичних сервісів. У межах гуманітарної допомоги МОЗ отримує не лише медичне обладнання, транспорт і лікарські препарати, а й пропозиції щодо телемедичних рішень

Українські лікарі зможуть лікувати вибухово-вогнепальні поранення завдяки телемедичним технологіям

МОЗ спільно з партнерами готує до запуску пілотний проєкт консультативної взаємодії між медзакладами, які приймають пацієнтів із вибухо-вогнепальними пораненнями, та консультативними медичними центрами вищого рівня.

Що робити, якщо виявили вибухонебезпечний предмет

«Таке рішення допоможе забезпечити постійний доступ медпрацівників до висококваліфікованих медичних консультацій у тих регіонах, де йдуть активні бойові дії», — сказала заступниця міністра охорони здоровʼя Марія Карчевич.

Лікарі зможуть:

  • отримати доступ до спеціального сервісу
  • заповнити форму з деталями звернення
  • отримати відеоконсультацію фахівця високоспеціалізованого ЗОЗ
  • провести лікарський консиліум тощо задля підтримки свого клінічного рішення

Пілотний проєкт із телеконсультування впроваджується в рамках телемедичного напряму, який реалізує МОЗ спільно з ДП «Електронне здоровʼя» та проєктом USAID «Сталий розвиток національних систем охорони здоров’я».

Робоча група продовжує працювати над розбудовою повноцінної телемедичної платформи в Україні задля імплементації сучасних високотехнологічних цифрових рішень для тих, хто сьогодні цього потребує.

Раніше ми анонсували навчальну програму для керівників медзакладів «Як розпоряджатися благодійною і гуманітарною допомогою».

За матеріалами сайту МОЗ

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як визначити групу крові: алгоритми

Скачайте алгоритми визначення групи крові. Докладні інструкції враховують необхідне обладнання, документацію та правила техніки безпеки
87153

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
9382

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді