Українські медики лікуватимуть рани за допомогою VAC-терапії

800 апаратів для проведення VAC-терапії уже закупили в Україні. Про це міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко розповів під час відвідування медзакладів Вінниччини

Українські медики лікуватимуть рани за допомогою VAC-терапії

Щоб допомогти пацієнтам із пораненнями різного ступеня тяжкості, українські лікарі опановують унікальні методики лікування, однією з яких є VAC-терапія.

Первинна хірургічна обробка вогнепальних поранень

VAC-терапія є визнаним у світі стандартом лікування ран. Вона передбачає використання від'ємного тиску для очищення поверхні рани і прискорення її загоєння.

«Міністерство охорони здоров'я України з початку війни направило свої зусилля для розширення можливостей лікування за цієї методикою в різних куточках нашої країни. Вже закуплено близько 800 апаратів для проведення VAC-терапії, які цього тижня розпочнуть надходити до лікарень, в лікарнях де є консолі з вакуумом будемо доставляти додатково розхідні матеріали», — зазначив Ляшко.

На Вінниччині VAC-терапію сьогодні впроваджують також українські медики, які повернулися з-за кордону, щоб допомагати постраждалим від війни. Так, лікар-хірург Ігор Вітенько значно вдосконалив методику лікування VAC-терапії і приїхав в Україну з Бельгії, щоб лікувати пацієнтів.

Раніше Ляшко розповів статистику захворюваності на коронавірус.

За матеріалами сайту МОЗ

Друзі, у цей тяжкий час ми хочемо бути для вас корисними, тому продовжуємо працювати! Редакції експертно-правової системи «Експертус Медзаклад» і журналів «Управління закладом охорони здоров’я» та «Довідник головної медичної сестри» надають для вас знижку 50% на свої продукти на 6 місяців.

Замовте продукт в інтернет-магазині або зателефонуйте 0 800 212 012 (дзвінки безплатні).

Вистоїмо. Перемога близько!

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як визначити групу крові: алгоритми

Скачайте алгоритми визначення групи крові. Докладні інструкції враховують необхідне обладнання, документацію та правила техніки безпеки
87837

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
9494

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді