Щеплені бустерною дозою вже можуть згенерувати в «Дії» COVID-сертифікат

UA RU
Із 1 лютого на порталі та в застосунку «Дія» з’явилася можливість завантажити COVID-сертифікат для тих, хто отримав бустерну дозу щеплення

Щеплені бустерною дозою вже можуть згенерувати в «Дії» COVID-сертифікат

МОЗ разом із Мінцифрою запустили технічний функціонал для нових цифрових документів про щеплення. Такі COVID-сертифікати діятимуть 270 днів, як і в усіх країнах ЄС.

Яка відповідальність загрожує за фальшиві COVID-сертифікати

Щоб отримати сертифікат, слід надіслати запит на порталі чи в застосунку «Дія». Зробити це можна в той же день, коли отримали бустерну дозу. Головне, щоб медпрацівники встигли ввести дані про вакцинацію до ЕСОЗ.

Сертифікат генерується за умови будь-якої з дозволених схем поєднання вакцин, визнаних в Україні. Незалежно від того, якою вакциною раніше був проведений повний цикл вакцинації, для бустерної дози Національна технічна група експертів з питань імунопрофілактики рекомендує надавати перевагу м-РНК-вакцинам:

  • Moderna
  • Comirnaty

«Як і обіцяли, всі, хто отримав бустерну дозу щеплення від COVID-19 можуть завантажити новий COVID-сертифікат. Наразі понад 350 тис. українців посилили свій захист та вже отримали бустерну дозу антиковідної вакцини. Принаймні однією дозою вже вакциновано половина дорослого населення. Більше 47% отримали повний базовий курс вакцинації, а саме дві дози. Збільшення відсотку вакцинованих українців, дозволить нам з більшою впевненістю дивитися у майбутнє», — вважає міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

Новим цифровим COVID-сертифікатом можна користуватися як всередині країни під час введення карантинних обмежень, так і за кордоном. Він набере чинності:

  • в Україні — із дня вакцинації
  • у країнах, які входять до Довірчої мережі, — із 14 дня від дати щеплення

Окрім COVID-сертифіката, українці, які отримали бустер, зможуть отримати Міжнародне свідоцтво про вакцинацію. У ньому мають бути перелічені усі дози вакцинації проти COVID-19.

Міжнародне свідоцтво, як і COVID-сертифікат, буде чинним 270 днів від дати останнього щеплення. Щоб його отримати, слід звернутися:

  • за місцем, де робили щеплення
  • до сімейного лікаря

Нагадаємо, 1 лютого стартувала кампанія зі щеплення дітей від поліомієліту.

За матеріалами сайту МОЗ

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Статті за темою

Усі статті за темою

Гепатит С: профілактика зараження на робочому місці

28 липня відзначатимуть Усесвітній день боротьби з гепатитом. З’ясуйте, як організувати профілактику гепатиту С на робочому місці та вберегтися від зараження у разі контакту з інфікованим матеріалом
5298

Класифікація медичних відходів

З'ясуйте, до якої категорії належать медичні відходи. Дотримуйте вимог чинного законодавства та убезпечте заклад від поширення інфекцій, а себе — від відповідальності
118659

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
9233

Протиепідемічні заходи в разі виявлення пацієнта з підозрою на холеру: скачати СОП

Як дотримати протиепідемічних заходів і запобігти поширенню особливо небезпечної інфекціїї в ЗОЗ. Скачайте зразок оформлення СОП «Протиепідемічні заходи в разі виявлення пацієнта з підозрою на холеру»
12154

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді