Відсьогодні працювати в ЗОЗ можуть тільки вакциновані медики

Контролювати допуск до роботи тільки тих працівників, які мають документи про щеплення чи протипоказання до нього, зобов’язаний керівник. Інакше ризикує отримати штраф 34 000—170 000 грн

Коли відстороняти невакцинованих працівників ЗОЗ: орієнтовна дата

На період дії карантину, встановленого КМУ, щеплення проти COVID-19 стане обов’язковим для працівників:

  • органів місцевого самоврядування
  • закладів охорони здоров’я державної та комунальної форми власності
  • комунальних підприємств, установ та організацій

Яка відповідальність загрожує за фальшиві COVID-сертифікати

Так скеровує наказ МОЗ «Про затвердження Змін до Переліку професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов’язковим профілактичним щепленням» від 30.11.2021 № 2664 (далі — Наказ № 2664). Наказ № 2664 офіційно опублікувала газета «Офіційний вісник України» від 31.12.2021 № 100, тож він почав діяти 31 січня 2022 року.

Керівники закладів, вказаних у Наказі № 2664, зобов’язані відсторонити від роботи без збереження зарплати працівників, які не вакцинувалися до цього часу принаймні однією дозою вакцини проти COVID-19 (п. 41-6 Постанови КМУ від 09.12.2020 № 1236). Виняток — працівники, які мають абсолютні протипоказання до вакцинації та надали медичний висновок за формою № 028/1-о.

З алгоритмом «Як відстороняти від роботи невакцинованих працівників» ви оформите накази про відсторонення, акти про відсутність документів про щеплення, накази та допуск до роботи.

Скачати зразки документів

Олена Петровська,

експерт Експертус Кадри

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Протиепідемічні заходи в разі виявлення пацієнта з підозрою на холеру: скачати СОП

Як дотримати протиепідемічних заходів і запобігти поширенню особливо небезпечної інфекціїї в ЗОЗ. Скачайте зразок оформлення СОП «Протиепідемічні заходи в разі виявлення пацієнта з підозрою на холеру»
10861

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8138

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді