Уряд виділив регіонам додаткові кошти для виявлення штаму «Дельта»

UA RU
КМУ виділив 67,5 млн грн для виявлення штаму коронавірусної хвороби «Дельта». Кошти надійдуть у регіональні центрі контролю і профілактики захворювань МОЗ. Відповідне рішення КМУ ухвалив на позачерговому засіданні 15 листопада, щоб виконати протокольне доручення засідання РНБО

Регіони отримають додаткові 67,5 млн грн, щоб виявляти штам «Дельта»

✅✅✅ Дослідження на коронавірус методом ПЛР

67,5 млн грн витратять на закупівлю 4500 наборів тест-систем для ідентифікації штаму «Дельта». Це дасть змогу провести 450 000 досліджень. У середньому планують проводити 150 000 досліджень на місяць.

⚡ Як лікувати пацієнтів із COVID-19: ЗМІНИ

Раніше Центр громадського здоров’я (ЦГЗ) вже отримував набори для ідентифікації штаму Delta SARS-CoV-2. ЦГЗ використовує їх щотижнево, у рамках рутинного епіднагляду за COVID-19 в усіх регіонах України.

Завдяки рішенню КМУ розхідними матеріалами для ідентифікації «Дельти» будуть забезпечені й регіональні центри контролю і профілактики захворювань МОЗ.

Кошти перерозподілили з програми «Заходи, пов’язані з боротьбою з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, та її наслідками».

Нагадаємо, із вересня Україна може самостійно визначати штами коронавірусу. Раніше зразки відправляли до лабораторій ВООЗ.

За матеріалами сайту МОЗ

 

 

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ліцензія на медичну практику: як оформити, переоформити, зупинити й відновити

З'ясуйте, як отримати ліцензію на медичну практику, у які строки орган ліцензування прийматиме рішення про надання ліцензії й чи законно провадити медичну діяльність без ліцензії під час воєнного стану
62475

Види термометрів та їх використання в ЗОЗ

Термометрія допомагає у диференційній діагностиці і встановленні правильного діагнозу. Тож у статті з’ясуємо, які є види термометрів та які з них найчастіше використовують у ЗОЗ
17602

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді