Україна повністю перейде на електронні лікарняні з 1 жовтня, — Радуцький

UA RU
Голова Комітету Верховної Ради з питань здоров’я нації Михайло Радуцький повідомив про це на своїй офіційній сторінці в соцмережі

Як працює Електронний реєстр листків непрацездатності

Систему е-лікарняних почали запроваджувати в червні. Повний перехід планували з 1 вересня. Утім, із 3 тис закладів працювати в ЕСОЗ почали лише 2,2 тис. Тому перехід відтермінували до 1 жовтня.

Україна повністю перейде на електронні лікарняні з 1 жовтня, — Радуцький

Що треба знати про запровадження електронного реєстру лікарняних

«Станом на 27 вересня 137 тисяч медичних працівників пройшли онлайн навчання, 2,9 тис медзакладів вже оформлюють е-лікарняні, з початку роботи системи створено майже 1 млн медичних висновків про непрацездатність. Лише 100 лікарень поки що не змогли налаштуватись на роботу в нових умовах, але до 1 жовтня є час, щоб «підключити» ці заклади до електронної системи», — повідомив Радуцький.

За 8 місяців 2021 року Фонд соціального страхування України отримав для виплат листків непрацездатності на суму майже 10 млрд грн. Співробітники Фонду фізично здатні перевірити не більше ніж 10% лікарняних. Тому не можуть відстежити фіктивні листки непрацездатності.

Політик запевнив, що впровадження е-лікарняних дасть змогу ефективніше боротися з корупцію. Адже в електронній системі є можливість перевірити, скільки та кому той чи той лікар оформив листів непрацездатності. До того ж кожен документ затверджений електронним підписом медпрацівника.

Раніше МОЗ розширило перелік лікарських засобів, вартість яких компенсує держава.

За інформацією офіційної сторінки Михайла Радуцького в телеграмі

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді