Договори з НСЗУ спеціалізовані медичні заклади будуть укладати в два етапи

UA RU
НСЗУ ініціювала зміни у договірній кампанії на 2022 рік. Відтепер заклади охорони здоров’я, що надають спеціалізовану допомогу, подаватимуть пропозиції у два етапи. Під час пресбрифінгу заступниця директора департаменту договірної роботи НСЗУ Олександра Машкевич розповіла, як підготуватися до першого етапу

Нові правила оформлення документів

НСЗУ ініціювала зміни до постанови КМУ «Про договори про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій» від 25.04.2018 № 410. Вони передбачають, що спеціалізовані заклади подаватимуть пропозиції у два етапи. За словами Олександри Машкевич, такий крок удосконалить процес контрактування і дасть закладам більше часу на підготовку.

Спеціалізовані заклади укладатимуть договори з НСЗУ у два етапи: 5 кроків, щоб підготуватися

✅✅✅ Семінари та вебінари для медиків у 2021 році

«Перший етап — це подання інформації та документів про відповідність вимогам. На другому етапі заклади, яким підтвердили відповідність вимогам на першому етапі, подають заявку на укладення договору та вже не потребують додаткової перевірки», — розповіла заступниця директора департаменту.

Перший етап розпочнеться у жовтні. Тож уже з наступного місяця заклади зможуть подати до НСЗУ пропозиції про укладення договорів.

На першому етапі НСЗУ перевірятиме, чи заклад відповідає вимогам. Якщо не відповідає, він, за словами Олександри Машкевич, матиме час, щоб:

  • визначити пріоритети
  • проаналізувати, на які пакети послуг планує укладати договори
  • проконсультуватися з представниками міжрегіональних департаментів НСЗУ
  • докупити необхідне обладнання
  • найняти на роботу лікарів або середній медичний персонал
  • укласти договори з підрядниками тощо

На другому етапі заклади подадуть уже перевірені пропозиції і підпишуть договір. Про старт другого етапу НСЗУ обіцяє попередити заздалегідь. А наразі просить надавачів медичних послуг підготуватися до подачі пропозицій. Для цього радить зробити 5 кроків:

  1. Ознайомитися з вимогами до пакетів послуг, зокрема з новими, на сайті НСЗУ
  2. Пересвідчитися, що маєте актуальну ліцензію на провадження господарської діяльності з надання медичних послуг, що містить усі необхідні лікарські та медсестринські спеціалізації згідно з вимогами до пакетів
  3. Оновити інформацію про заклад в електронній системі охорони здоров’я
  4. Підготувати оновлену ліцензію на провадження господарської діяльності з обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів
  5. Оновити ліцензію на використання джерел іонізуючого випромінювання

Олександра Машкевич також закликала відповідально ставитися до медичних записів. Адже саме на основі цієї інформації НСЗУ розраховуватиме суму договорів.

Нагадаємо, раніше КМУ підготував зміни до порядку укладання договору з НСЗУ. 

За матеріалами фейсбук-сторінки НСЗУ

 

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Статті за темою

Усі статті за темою

Ліцензія на медичну практику: як оформити, переоформити, зупинити й відновити

З'ясуйте, як отримати ліцензію на медичну практику, у які строки орган ліцензування прийматиме рішення про надання ліцензії й чи законно провадити медичну діяльність без ліцензії під час воєнного стану
65748

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді