Уряд розробив зміни до порядку укладання договору ЗОЗ з НСЗУ: подробиці

UA RU
Перш ніж підписати договір, НСЗУ перевірятиме наявне в закладі медичне обладнання, персонал, ліцензії, дозвільні документи та можливості залучити підрядників. Також потрібно буде інформувати НСЗУ про зміни в діяльності закладу як юридичної особи

Як відповідати на запити на публічну інформацію

На громадське обговорення КМУ запропонував проєкт постанови «Про внесення змін до Порядку укладення, зміни та припинення договору про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій та Типової форми договору про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій». Зазначені документи затверджені постановою КМУ «Про договори про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій» від 25.04.2018 № 410.

✅✅✅ Електронні лікарняні: як оформляти


КМУ підготував зміни до порядку укладання договору з НСЗУ: дізнайтеся першими

 

Порядок

Порядок укладення, зміни та припинення договору про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій (далі — Порядок) КМУ планує доповнити новим розділом — «Підготовка до укладення договорів». Він передбачає такий алгоритм дій:

  1. На офіційному вебсайті НСЗУ публікує оголошення про контрактування за певними пакетами послуг
  2. Заклади, які хочуть укласти відповідні договори, подають звернення та необхідні документи
  3. НСЗУ попередньо аналізує наявне у закладі медичного обладнання, персонал, ліцензії, дозвільні документи, а також можливості залучити до надання медичних послуг підрядників
  4. НСЗУ враховує зазначену інформацію під час розгляду заяв та формування договору
  5. Якщо інформація потребує оновлення, то під час подачі пропозиції заклад зобов’язаний оновити відповідну інформацію та документи, а відтак — підтвердити достовірність наданих НСЗУ даних

Це означає, що ще до укладення договору НСЗУ перевірятиме, чи відповідають заклади умовам закупівлі та чи спроможні надавати медичні послуги за програмою медичних гарантій.

Крім цього, проєктом постанови КМУ внесе деякі технічні зміни. Наприклад, у Порядку словосполучення «групи медичних послуг» замінить на «пакети медичних послуг».

Типова форма

КМУ викладе в новій редакції підпункт 21 пункту 19 Типової форми договору про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій (далі — Типова форма). Зміна стосується обов’язку надавача медичних послуг повідомляти НСЗУ про події, як-от:

  • строк для пред’явлення вимог кредиторами
  • затвердження передавального акта — у разі злиття, приєднання або перетворення
  • затвердження розподільчого балансу — у разі поділу

Повідомляти НСЗУ потрібно буде протягом 10 календарних днів з дня, коли настала подія. Не йдеться лише про ті події , що вже вказані в чинній редакції Типової форми.

Розробники проєкту постанови пояснюють, що ця вимога дасть змогу НСЗУ мати актуальну та повну інформацію про заклади охорони здоров’я, із якими вона укладає договори. А це, своєю чергою, посприяє, щоб НСЗУ вчасно реагувала на будь-які зміни в діяльності закладу як юридичної особи «з метою вчасного надання якісних послуг пацієнтам».

Нагадаємо, раніше стало відомо, що НСЗУ внесе зміни в хірургічні пакети за Програмою медичних гарантій — 2022.

 

 

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Статті за темою

Усі статті за темою

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді