Вже з наступного року у Харкові планують налагодити виробництво вакцини CoronaVac

UA RU
Харківська група компаній «Лекхім» збирається виготовляти вакцину CoronaVac проти COVID-19. Запуск виробництва запланований на 2022 рік. Про це стало відомо під час зустрічі колективу «Лекхіма» з секретарем Харківської міської ради Ігорем Тереховим

8 запитань про ефективність вакцин проти COVID‑19

У 2022 році у Харкові вироблятимуть вакцину CoronaVac

✅✅✅ Порядок вакцинації проти гострої респіраторної хвороби COVID-19: зразок СОП

Наступного року «Лекхім» планує запустити виробництво вакцин у наповнених шприцах, зокрема й вакцину проти COVID-19. Це буде вакцина CoronaVac, яку створила китайська компанія Sinovac Biotech. У 2021 році група «Лекхім» стала офіційним постачальником цієї вакцини в Україні.

«Це дуже важливий проєкт. Ми не знаємо, якою буде ситуація за місяць або два з пандемією. І те, що харківське підприємство збирається випускати вакцину і вкласти у виробництво приблизно 25—30 млн євро, — це дуже добре», — заявив Ігор Терехов.

Секретар міськради також зазначив, що влада Харкова зараз робить усе можливе для того, щоб підготуватися до вірогідної нової хвилі коронавірусу — закуповує препарати, необхідне медичне обладнання, кисневі станції.

 

Нагадаємо, раніше стало відомо, що поява вакцини проти грипу від українського виробника запланована на І півріччя 2022 року.

 

За матеріалами сайту Харківської міської ради

 

 

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Протиепідемічні заходи в разі виявлення пацієнта з підозрою на холеру: скачати СОП

Як дотримати протиепідемічних заходів і запобігти поширенню особливо небезпечної інфекціїї в ЗОЗ. Скачайте зразок оформлення СОП «Протиепідемічні заходи в разі виявлення пацієнта з підозрою на холеру»
10681

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8087

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді