Українські лікарі рекомендують щеплювати протиCOVID-19 дітей віком від 12 років

UA RU
Українська академія педіатричних спеціальностей підтримує рекомендації вакцинувати проти COVID-19 дітей віком від 12 років, які мають високі ризики важкого перебігу та ускладнень після хвороби через супутні хвороби

8 запитань про ефективність вакцин проти COVID‑19

Академія погодилася з рішеннями Національної технічної групи експертів з питань імунопрофілактики та МОЗ щепити підлітків вакциною Comirnaty/Pfizer-BioNTech. Перед цим педіатри проаналізували наявні наукові дані, інструкції, рішення регуляторних органів інших країн, зокрема позиції колег із Європейської академії педіатрії щодо переваг вакцинації дітей та підлітків від COVID-19.

Українські педіатри підтримують рекомендації щепити дітей віком 12+

✅✅✅ Інфекційний контроль за новими правилами

При цьому Українська академія педіатричних спеціальностей вважає, що першочергово щеплення мають отримати:

  • літні люди
  • люди з хронічними захворюваннями

Адже в Дорожній карті з вакцинації від COVID-19 ці групи визначені як люди з груп ризику важкого перебігу, розвитку ускладнень та смерті від COVID-19.

Українська академія педіатричних спеціальностей також передбачає, що згодом необхідно буде переглянути наявні докази й дані щодо переваг вакцинації дітей. Коли щепляться всі охочі з груп ризику, Академія буде готова проаналізувати цю інформацію та надати МОЗ.

Педіатри також зазначають, що щеплювати дітей подекуди дозволено й іншими вакцинами:

  • Moderna — для дітей віком від 12 до 17 років у ЄС
  • CoronaVac/Sinovac — для дітей віком від 3 років у Китаї

Українська академія педіатричних спеціальностей також підкреслює, що вкрай важливо не припиняти планові щеплення дітей проти інших інфекційних захворювань відповідно до календаря щеплень.

 Нагадаємо, раніше Світовий Банк обіцяв за потреби надати Україні $150 млн на реагування на COVID-19 та вакцинацію.

За матеріалами сайту ЦГЗ

 

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Протиепідемічні заходи в разі виявлення пацієнта з підозрою на холеру: скачати СОП

Як дотримати протиепідемічних заходів і запобігти поширенню особливо небезпечної інфекціїї в ЗОЗ. Скачайте зразок оформлення СОП «Протиепідемічні заходи в разі виявлення пацієнта з підозрою на холеру»
10526

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8054

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді