В Україні вперше буде проведене комплексне оцінювання національної системи забезпечення лікарськими засобами

У березні-квітні 2016 року у восьми регіонах України проведуть комплексне оцінювання національної системи забезпечення лікарськими засобами з метою аналізу наявної системи постачання лікарських засобів в Україні з точки зору зрілості її можливостей та ефективності функціонування.

Задіяні такі регіони: Дніпропетровська, Закарпатська, Київська, Кіровоградська, Одеська, Полтавська, Сумська, Чернівецька області та м. Київ.

Оцінювання охоплюватиме такі функціональні зони системи забезпечення лікарських засобів: вибір лікарських засобів, прогнозування потреб та планування постачання, закупівля лікарських засобів, зберігання та управління запасами, транспортування.

Замовник та координатор оцінювання — Міністерство охорони здоров’я України, виконавець — проект міжнародної технічної допомоги «Системи покращеного доступу до лікарських засобів та фармацевтичних послуг» (SIAPS), що впроваджується в Україні міжнародною компанією MSH за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Очікується, що перші результати оцінювання будуть представлені в кінці квітня 2016 року.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді